V Premogovniku Velenje je v ponedeljek, 25. julija 2022, ob 21:43 na območju stebra NOP (oblomna proga), prišlo do stebrnega udara, pri čemer je bilo poškodovanih 12 rudarjev.

(Velenje, 26. julija 2022) – V Premogovniku Velenje je v ponedeljek, 25. julija 2022, ob 21:43 na območju stebra NOP (oblomna proga), prišlo do stebrnega udara, pri čemer je bilo poškodovanih 12 rudarjev. Vsi so bili napoteni v Zdravstveni dom Velenje, reševalni ekipi ZD Velenje pa k sreči ni bilo potrebno posredovati – vsi so iz jame prišli sami. Takoj po dogodku je bil obveščen republiški rudarski inšpektor, ki je že obiskal kraj dogodka. Preiskava dogodka je v teku.

 
V Premogovniku Velenje vsako nezgodo globoko obžalujemo in si s preventivnimi ukrepi, z varnostnim-tehnološkim informacijskim sistemom VTIS, s katerim vsakodnevno spremljamo vse parametre v jami, izdelanim Načrtom obrambe in reševanja ter z osveščanjem zaposlenih vsakodnevno prizadevamo, da bi bilo le-teh čim manj.
 
Kljub naštetemu zaradi specifike dejavnosti, ki se odvija 500 metrov pod površjem zemlje, v jami še vedno lahko pride do dogodkov in izrednih razmer, ki se jih kljub najsodobnejši tehnologiji ne da predvideti.
Več informacij bomo podali v izjavi za javnost danes, v torek, 26. julija 2022, ob 11.30 uri pri vratarnici NOP (Partizanska 78 Velenje).
 
SREČNO,
 
PR: Služba za odnose z javnostmi