V okviru manifestacije »Neumsko poletje« se bo v petek, 19. 8. 2022, ob 19.30 začel Festival podvodnega filma Neum 2022, ki bo potekal v hotelu »Zenit« v Neumu.


Prvi večer festivala podvodnega filma v Neumu bo v uradni konkurenci prikazanih 27 filmov. Vstop na vse projekcije je brezplačen.


»Od 15. 8. 2022 je organizacijski odbor prejel enormno število prijavljenih filmov v primerjavi z lanskim letom, ki je bilo odlično. V skladu z interesi Filmi podvodnega sveta kažejo veliko zanimanje in angažiranost amaterjev ter profesionalcev. Letošnja žirija je imela težko delo in za končno nagrado smo izbrali 26 filmov, torej 26 finalistov z vsega sveta« je povedal ustanovitelj in direktor festivala Ivo Mikulić.


"Bil sem zelo presenečen in ganjen nad izjemno kakovostjo in raznolikostjo prispevkov z vsega sveta, od umetniških slik do vznemirljivih kratkih dokumentarcev, ki poudarjajo probleme izumiranja svetovnih oceanov in morskih vrst" pravi član žirije Juergen H. Gangoly, izkušen komunikacijski svetovalec, podvodni fotograf, avtor in okoljevarstvenik iz Avstrije.


Občinstvo Festivala podvodnega filma v Neumu lahko na filmskem platnu pričakuje izjemne podvodne atrakcije.


V soboto, 20. 8. 2022, ob 11. uri bo potekala izobraževalno-ekološka delavnica o podvodnem snemanju in varnosti Podvodni svet, ki jo bodo vodili certificirani potapljači Mario Jerkić z ekipo in Goran Stojkić, producent in snemalec produkcije BONK, ki bo predstavil svoje izkušnje na temo "Svetloba v podvodnem snemanju".


Organizatorji so sporočili, da bo drugi festival podvodnega filma v Neumu razglasil zmagovalce za najboljši film festivala, najboljši BH podvodni film, najboljši eko film, najboljšo glasbo in najboljšo kamero.


Pokrovitelj prireditve je Občina Neum, Festival organizira Društvo "Standard". 


Vabljeni vsi, ki imate radi morje, reke, bazene, hkrati pa uživate v podvodnih filmih in glasbi.

VIR: Festival podvodnega filma