Metropolitanska opera: V živo v HD nadaljuje sezono prenosov v živo iz newyorškega odra v kina po vsem svetu.

Metropolitanska opera: V živo v HD nadaljuje sezono prenosov v živo iz newyorškega odra v kina po vsem svetu. Ljubitelje MET opere v soboto, 20. aprila na velikem platnu v Cineplexxu Ljubljana in Maribor čaka grenko-sladka ljubezenska zgodba v uprizoritvi Puccinijeve opere LASTOVKA. V vlogi Lisette tudi mlada ameriška sopranistka slovenskih korenin, Emily Pogorelc.

Predstavljamo Puccinijevo redko uprizorjeno grenko-sladko ljubezensko zgodbo, Lastovka (La Rondine). Opera v treh dejanjih v vsakem od njih prikaže drugačen vidik francoskega življenja, pa tudi drugačen pogled na naravo ljubezni. Trenutna produkcija The Met, ki jo navdihuje art deco, postavlja dogajanje v dvajseta leta prejšnjega stoletja.
Sopranistka Angel Blue bo prevzela vlogo prefinjene francoske kurtizane Magde, tenorist Jonathan Tetelman pa se bo prvič predstavil v tej zasedbi kot Ruggero, idealističen mladenič, ki ji ponudi izhod iz razvratnega življenja.

Maestro Speranza Scappucci bo dirigiral postavitev režiserja Nicolasa Joëla, ki je uporabil stil art déco, da občinstvo ponese najprej v središče pariškega nočnega življenja, nato pa na zasanjano francosko riviero. Sopranistka Emily Pogorelc in tenorist Bekhzod Davronov se oba prvič predstavljata metropolitanskemu opernemu občinstvu v vlogah Lisette in Pruniera.
Slovenski gledalci si bodo prenose v živo lahko ogledali v ljubljanskem in mariborskem Cineplexxu. Do konca sezone prihajata še dve Puccinijevi operi, obe ponovitvi iz prejšnjih sezon.

V soboto, 20. aprila
Lastovka (La Rondine) in v soboto, 11. maja pa Madama Butterfly.

Vstopnice za obe operni prestavi so v prodaji.

VIR: Cineplexx