Segrejte televizijo in jo 5. aprila ob 22h nastavite na National Geographic. Pripravite se na pojedino iz izvirnih obrokov, pripravljenih v najbolj

Segrejte televizijo in jo 5. aprila ob 22h nastavite na National Geographic.
Pripravite se na pojedino iz izvirnih obrokov, pripravljenih v najbolj
 

odmaknjenih kotičkih sveta. V veliko skledo dajte skodelico chefinje Kristen Kish, dve žlički avtentične kulinarike, žlico kulturnega raziskovanja in štiri skodelice inovativnih svetovnih chefov. Mešajte, dokler se sestavine ne povežejo. Vsak teden pecite eno uro na National Geographicu od 5. aprila dalje.

National Geographic predstavlja RESTAVRACIJE NA KONCU SVETA, povsem novo serijo, ki združuje vse sestavine, potrebne za slastno TV-vsebino, ki bo pritegnila gledalce. V štirih delih bo nagrajena chefinja, podjetnica in svetovna popotnica Kristen Kish potovala v štiri odročne kraje. Serija RESTAVRACIJE NA KONCU SVETA sledi Chef Kish, ki išče skrivne sestavine – ljudi, kraje, kulture in tradicije – v najodročnejših restavracijah, in sicer v Boqueteju v Panami, na Spitsbergih na Norveškem, North Haven Islandu v Mainu in v Paratyju v Braziliji.  Vodenje uspešnega podjetja zahteva vztrajnost in pogum, tisti, ki to počnejo v osrčju divjine, kjer ni običajnih dobavnih poti, pa so razred zase. Chefinja Kish bo pokukala v zakulisje in spoznala lokalne dobavitelje, kmete, pastirje, pomočnike v kuhinji, poslovodje in glavne kuharje. Izkusila bo vsakodnevno soočanje z izzivom, kako za vsak obrok postreči edinstvene jedi. Nato se bo odpravila naokoli iskat najbolj sveže sestavine, spotoma pa odkrivala kulturo, ki se skriva za kulinariko. 
­
  "Hrana ima edinstveno moč, da nas poveže ter nas česa nauči o drugih ljudeh in o svetu okoli nas. Z obiskom restavracij v najbolj oddaljenih kotičkih sveta to resnično izkusimo,” pravi chefinja Kish. “Snemanje te serije z National Geographicom je bilo največja dogodivščina v mojem življenju in naučilo me je veliko o panogi, v kateri sem že vse življenje. Komaj čakam, da se mi gledalci pridružijo na potovanju in spoznajo jedi v restavracijah, za katere najbrž sploh niso vedeli.”  
Chefi, ki so sodelovali pri snemanju, črpajo navdih iz svoje okolice in lokalnih pridelkov, iz njih pa pripravljajo jedi, ki odsevajo njihovo kulturo. Ker se zanašajo na to, kar je na voljo v bližini, morajo pri zasledovanju svojih sanj ves čas improvizirati, se prilagajati in premagovati ovire. Od jelenjih jezikov in kolačkov z jastogovo solato do sorbeta s kimčijem – jedi, prikazane v RESTAVRACIJAH NA KONCU SVETA, združujejo radovednost, igrivost in vztrajno predanost, gledalcem pa dajejo na pokušino dobrote iz oddaljenih krajev.

Chefinja Kish je tekmovala v deseti sezoni Bravovega “Top Chefa” in osvojila glavno nagrado. Oktobra 2017 je izdala svojo prvo kuharico, “Kristen Kish Cooking”, leta 2018 pa je v Austinu s pomočjo podjetja LINE Hotels odprla svojo prvo restavracijo, Arlo Grey. RESTAVRACIJE NA KONCU SVETA sta za National Geographic producirala World of Wonder in Cinetic. Izvršni producenti pri World of Wonder so Fenton Bailey, Randy Barbato, Tom Campbell in Jeremy Simmons, pri Cineticu pa Ross Fremer, Brian Oakes in Christine O’Malley. Izvršna producentka pri National Geographicu je Betsy Forhan, namestnik vodje za razvoj pa je Charlie Parsons.   EPIZODE:
Epizoda 1: Kuhinja v panamskem deževnem gozduRestavracija: Hacienda MamecilloLokacija: Boquete, PanamaOpis: Chefinja Kristen Kish se odpravi na pohod v Haciendo Mamecillo in pomaga lastnikoma pripraviti poseben obrok za vrhunskega panamskega chefa Rolanda Chamorra.Jedi: Chef Rolando Chamorro in chefinja Kristen Kish postrežeta ploske kruhke s popečeno zelenjavo, “bruschetto Mamecillo” s svežim kozjim sirom in medenim prelivom, nenavaden “ceviche” iz čajote, Kolandovega dimljenega piščanca z omako iz sadeža naranjilla in vodno krešo ter Gabriellin sladoled z marmelado iz divjih jagod. Epizoda 2: Kanček norveške norostiRestavracija: Isfjord RadioLokacija: Spitsbergi, Norveška Opis: Chefinja Kristen Kish raziskuje arktično kulinariko v restavraciji Isfjord Radio ki jo vodi chef Rogier Jansen. Njegove jedi so enako pustolovske kot pot do restavracije.Jedi: Chef Rogier Jansen in chefinja Kristen Kish postrežeta kruh z drožmi in maslom s pivom; pastrami iz jelenjih jezikov s svežo melono, arktično zlatovčico s svežimi jabolki, fermentirano omako iz jagodičevja in pesni pire, nabodala z mesom belke, parmezanom in olivami ter sorbet s pasijonko, kimčijem, prelivom iz bele čokolade in pastinakovim čipsom posipanim z brusničnim prahom. Epizoda 3: Večerja v hlevu na Maine IslanduRestavracija: Kmetija TurnerLokacija: North Haven Island, Maine, ZDAOpis: Chefinja Kristen Kish se odpravi na odročen otok v Mainu. Na kmetiji Turner bo novi chefinji Carolynn Ladd pomagala odkriti, kako njihove klasične jedi pripraviti na južnjaški način. Jedi: Chefinji Carolynn Ladd in Kristen Kish postrežeta kmečko solato s prelivom iz pinjenca, koruzni zdrob s popečenim češnjevcem, Carolynnin zavitek z jastogom na kolačkih s pinjencem, ostrige z domačo pekočo omako in Kristenino izvirno sladico, imenovano Koze, ki pasejo morsko travo, katera vsebuje narastek s prelivom, maskarpone s karamelo iz kozjega mleka, morsko travo, ekspandiran riž in sladkor v prahu. Epizoda 4: Brazilska pojedina v deževnem gozduRestavracija: Sem PressaLokacija: Paraty, Brazilija Opis: Chefinja Kristen Kish pomaga brazilski chefinji Giseli Schmitt poiskati edinstvene sestavine iz deževnega gozda in morja, da bi jih postregla v svoji restavraciji v krošnjah, imenovani Sem Pressa.Jedi: Chefinji Gisela Schmitt in Kristen Kish postrežeta tatarec iz pokrovač ter jogurt s kumarami, citrusi, morsko travo in capiçobo, surovega mečaka z bottargo, mandarinami in mlado čebulo, kuhan sururu s pirejem iz kokosa, mleka in banan plantain ter ceviche iz rakcev, mariniranih v limetinem soku, postrežen v kokosovi lupini.

 ###  

O World of WonderWorld of Wonder (WOW) je spremenil mednarodno popkulturo, prejel 30 emmyjev in dva oskarja, razvil globalno mrežo WOW Presents Plus, ki zajema 190 območij, ter svetu predstavil kulturo draga z oddajo RuPaul’s Drag Race in DragConom. Njihov portfelj vključuje franšize, kot je Million Dollar Listing. Oddelek WOW Docs pripravlja inovativne dokumentarce, kot so Mapplethorpe: Look at the Pictures, Party Monster in The Eyes of Tammy Faye. WOW vključuje tudi YouTube kanal, imenovan WOWPresents, založbo World of Wonder Records in WOW Podcast Network ter organizira prireditve po vsem svetu. Ustanovitelja Fenton Bailey in Randy Barbato sta bila predstavljena v reviji Variety. Delo WOW je bilo nagrajeno z nagrado IDA, uvrstitvijo na Realscreenov seznam najboljših sto in nagrado OUT 100. Leta 2022 se je World of Wonder uvrstil na drugo mesto med filmskimi in televizijskimi hišami na seznamu 50 najbolj inovativnih podjetij revije Fast Company.
O CineticuPodjetje Cinetic Media se ukvarja z upravljanjem talentov, trženjem vsebin in strateškim svetovanjem na področju medijev in zabavne industrije. Najuglednejšim ustvarjalcem svetuje na področju projektnega financiranja, trženja vsebin, upravljanja, piarja in marketinga. Skupaj s podjetjem David Gordon Green’s Rough House je partner v agenciji Brand New Story, ki pomaga financirati, distribuirati ter tržiti filmske in TV-vsebine. Podjetje je leta 2001 ustanovil John Sloss, deluje pa v New Yorku in Los Angelesu. Za več informacij obiščite www.cineticmedia.com.

VIR: Agencija AVI