Mala Galerija Banke Slovenije je v sodelovanju z Univerzo v Ljubljani pripravila prvo v nizu letošnjih razstav z naslovom Nasledstvo: dialog z grafiko.

Spoštovani,

Mala Galerija Banke Slovenije je v sodelovanju z Univerzo v Ljubljani pripravila prvo v nizu letošnjih razstav z naslovom Nasledstvo: dialog z grafiko. Tokrat se predstavljajo študenti magistrskega študija Akademije za likovno umetnost in oblikovanje UL.

Projekt je bil zasnovan kot medgeneracijska izmenjava mnenj in stališč med tremi umetniškimi generacijami in njihovem odnosu do grafike. Študenti so namreč v sodelovanju z mentorji izbrali svojega vzornika, izjemnega eksperimentatorja, zgled ali fascinacijo in dela teh umetnikov na novo interpretirali skozi svoje ustvarjanje. Nove stvaritve so oblikovali v različnih medijih in nastale so sveže eksperimentalne, inovativnih in pronicljive avtorske interpretacije del.
Vljudno vas vabimo na ogled razstave Nasledstvo: dialog z grafiko, ki je v Mali galeriji Banke Slovenije na ogled od 18. februarja do 10. marca 2022. Galerija bo v omenjenem terminu odprta od torka do sobote od 11. do 19. ure.

V prihodnjih dneh bomo na družbenih omrežjih objavili tudi video in nekaj utrinkov z razstave, več pa v priloženem letaku.
Vstop v galerijo je možen ob upoštevanju priporočil NIJZ za preprečevanje širjenja okužbe z novim koronavirusom.
Za dodatne informacije smo na voljo na malagalerija@bsi.si ali 030 451 925.

Vabljeni.
 
PR: BANKA SLOVENIJE Evrosistem | Odnosi z javnostmi