NAPOVED DOGODKOV MOP v tednu od 5. decembra do 11. decembra 2022

TOREK, 6. 12. 2022

Razglasitev Čezmejnega biosfernega območja Julijske Alpe v okviru programa Unesco MAB

Ob 11.00: Minister Uroš Brežan se bo udeležil mednarodne prireditve ob začetku postopkov za razglasitev Čezmejnega biosfernega območja Julijske Alpe (skupno biosferno območje tako za italijanski kot za slovenski del Julijskih Alp), v okviru programa Unesco MAB.
Lokacija: Slovenski planinski muzej Mojstrana


Projekt Pulse of Europe - Media Trips to EU
Ob 11.00: Državni sekretar Uroš Vajgl se bo srečal s predstavniki medijev Srbije. Namen srečanja je predstavitev dobrih okoljskih praks, ki se izvajajo v Sloveniji ter predvsem omogočiti verodostojen vpogled v to, kako je Sloveniji uspelo postati eden od primerov dobre prakse na tem področju v Evropi. Program predvideva tudi pogovor z ARSO ter glede objektov za predelavo in recikliranje odpadkov. Obiska se bodo udeležili novinarji osrednjih srbskih medijev - elektronskih, tiskanih in spletnih medijev.
Lokacija: Ministrstvo za okolje in prostor, Dunajska cesta 48


ČETRTEK IN PETEK, 6. 12. 2022-7. 12. 2022

9. Sestanek pogodbenic Okvirnega sporazuma o Savskem bazenu
Ob 08.00: Državni sekretar Matej Skočir se bo udeležil rednega sestanka pogodbenic Okvirnega sporazuma o Savskem bazenu, kjer bo opravljen pregled dela Savske komisije od zadnjega sestanka leta 2019 v Sarajevu. V načrtu je sprejetje 2. Načrta upravljanja voda za Savski bazen, ki je rezultat večletnega skupnega dela strokovnjakov iz vseh savskih držav. Predviden je tudi sprejem deklaracije, ki je bila predhodno usklajena v okviru Savske komisije.
Lokacija: Zagreb, Hrvaška

VIR: MOP