NAPOVEDNIK od 3. oktobra do 7. oktobra 2022

SREDA, 5. 10. 2022

33. Mišičev vodarski dan
Ob 9.00: Minister za okolje in prostor Uroš Brežan bo nagovoril udeležence strokovnega posveta 33. Mišičev vodarski dan. Srečanje je namenjeno vsem strokovnjakom vodnogospodarskih, projektantskih, raziskovalnih in načrtovalskih organizacij, javnih in upravnih služb ter vsem, ki se kakorkoli ukvarjajo z upravljanjem, urejanjem in varovanjem voda oziroma jih ta dejavnost zanima. Lokacija: Velika dvorana Narodnega doma Maribor, Ulica kneza Koclja 9, Maribor 

9. konferenca Okolje za EvropoDržavni sekretar Uroš Vajgl se bo udeležil 9. konference Okolje za Evropo v Nikoziji na Cipru, ki bo potekala od 5. do 7. oktobra 2022. Sodeloval bo na številnih razpravah o izobraževanju za trajnostni razvoj ter moderiral panel o zelenem gospodarstvu. Slovenska delegacija se bo pred tem udeležila tudi posebnega zasedanja Komiteja za okoljsko politiko, kjer bo v ospredju vprašanje okoljskega stanja in trajnostne obnove Ukrajine.
Lokacija: Nikozija, Ciper

ČETRTEK, 6. 10. 2022

Jubilejno 25. strokovno posvetovanje
25. jubilejnega strokovnega posveta, ki bo potekalo 6. in 7. oktobra 2022, se bosta udeležila v.d. generalnega direktorja Direktorata za okolje mag. Tanja Bolte in strokovni sodelavec Matej Kovačič, ki bosta sodelovala na panelu "Energetska izraba odpadkov". Na okrogli mizi "Odzivi Slovenije na podnebne spremembe, izzivi energetike in prehranske oskrbe", ki bo potekala drugi dan, pa bo sodelovala vodja Oddelka za podnebne spremembe Tina Kobilšek. Za prihodnje varstvo okolja je pomembno razumevanje povezave zmogljivosti okolja z družbenimi, prostorskimi in gospodarskimi procesi, ki morajo temeljiti na naravnem ravnovesju. Lokacija: Hotel Ajda, Kranjčeva ulica 12, Moravske Toplice

PETEK, 7. 10. 2022

30. Obletnica Slovenske nacionalne komisije za UNESCO
Ob 10.00: Minister za okolje in prostor Uroš Brežan bo nagovoril udeležence 30. obletnice Slovenske nacionalne komisije za UNESCO. Mineva že 30 odkar je Slovenija postala članica Organizacije Združenih narodov za izobraževanje, znanost in kulturo - UNESCO, ki je bil ustanovljen 16. novembra 1945, kot specializirana agencija Organizacije Združenih narodov (OZN). Mreža ima pomembno vlogo pri povezovanju s partnerji, koordinaciji dejavnosti in promociji prepoznavnosti Unesca na nacionalni in globalni ravni.
Lokacija: Eco Hotelj Bohinj, Triglavska cesta 17, Bohinj

Dan arhitektov
Ob 19:00: Minister za okolje in prostor Uroš Brežan bo nagovoril udeležence na slavnostni podelitvi priznanj Zbornice za arhitekturo in prostor Slovenije (ZAPS) za največje dosežke na področju arhitekture, krajinske arhitekture in prostorskega načrtovanja v letu 2022 in ob otvoritvi razstave Slovenska arhitektura in prostor 2022. Pred slavnostno podelitvijo priznanj bo potekala tudi konferenca »Prevroče bo – izzivi načrtovanja prostorov prihodnosti«, ki bo v središče pozornosti postavila pomen krajinsko arhitekturnega načrtovanja in poskušala vzbuditi zanimanje za specifično strokovno znanje in delo krajinskih arhitektk in arhitektov.
Lokacija: Muzej za arhitekturo in oblikovanje na Fužinskem gradu v Ljubljani.

PR: MOP