NAPOVED DOGODKOV

NAPOVED DOGODKOV MOP v tednu od 19. do 25. 9. 2022
Ponedeljek, 19. 9. 2022

Minister za okolje in prostor Uroš Brežan s sodelavci si bo danes ob 14.30 ogledal razmere v občinah Osilnica in Kostel, ki so jih zaradi močnega dežja prizadele poplave in podori.
Izjava za medije je predvidena ob 15.30. Lokacijo sporočimo naknadno.


3. Forum za Muro

Ob 10.00: Ministrstvo za okolje in prostor v sodelovanju z Zveznim ministrstvom Republike Avstrije za kmetijstvo, regije in turizem organizira 3. Forum za Muro, ki se izvaja v okviru delovanja Stalne slovensko-avstrijske komisije za Muro. Namen dogodka je dati priložnost sodelovanja vsem deležnikom iz nacionalnih, regionalnih in lokalne skupnosti ter seznaniti širšo javnost s projekti sofinanciranih iz sredstev EU.
Lokacija: Hauptplatz 10, 8490 Radgona/Bad Radkersburg), Avstrija


Torek, 20. 9. 2022

Teden sredozemske obale in makroregionalnih strategij 2022

Ob 10.30: Državni sekretar mag. Matej Skočir bo sodeloval na novinarski konferenci in slavnostni otvoritvi Tedna sredozemske obale in makroregionalnih strategij 2022. Predstavljena bo vsebina dogodka in med drugim tudi Slovenija kot primer a trajnostnega upravljanja z obalo in morjem v ekoregiji Jadrana.

Ob 11.30: Državni sekretar mag. Matej Skočir bo uradni govorec na slavnostni otvoritvi Tedna sredozemske obale in makroregionalnih strategij 2022.

Program v angleškem jeziku
Lokacija: Manziolijeva palača, Manziolijev trg 5, Izola

Spodnjesavinjski forum – z ureditvijo vodotoka Savinje do novega razvojnega zagona

Ob 17.00: Državni sekretar mag. Matej Skočir bo nagovoril  udeležence Spodnjesavinjskega foruma.  Rdeča nit dogodka bo ureditev vodotoka Savinje do novega razvojnega zagona.

Program Spodnjesavinjskega foruma
Lokacija: Dom II. slovenskega tabora Žalec

Četrtek,  22. 9. 2022

50. Geodetski dan 

Ob 9.00: Minister Uroš Brežan bo nagovoril udeležence jubilejnega 50. Geodetskega dneva z naslovom  Digitalna preobrazba za trajnostne odločitve v prostoru.

Program Geodetskega dne
Lokacija: Kulturni dom in galerija Velenje, Titov trg, Velenje

PR: MOP