Napovednik dogodkov


V Kulturnem domu Nova Gorica v prihajajočih dneh vrtimo naslednje filme:

  • Petek, 25. 2. 2022
Ob 17.30: VELIKI RDEČI PES CLIFORD, r. Walt Becker (ZDA, Kanada, Velika Britanija, 2020, sinh.) 8+
Filmski vrtiljak

Ob 20.15: CYRANO, r. Joe Wright (ZDA, 2021)
Glasbeni film


O posameznih filmih:

  • Veliki rdeči pes Clifford (Clifford the Big Red Dog, ZDA, Kanada, Velika Britanija, 2020, sinh.) 8+

Režija: Walt Becker
Scenarij: David Ronn, Jay Scherick, Annie Mumolo, Stan Chervin (po seriji priljubljenih knjig “Clifford the Big Red Dog” avtorja Normana Bridwella)
Igrajo: Jack Whitehall, Darby Camp, Tony Hale, Sienna Guillory, David Alan Grier, Russell Wong, John Cleese
Glasovi: Amalja Veger Poles, David Dolamič, Boris Car, Jan Novljan, Mateja Feltrin Novljan, Jernej Kuntner, Žiga Bunič, Rok Kunaver
Distribucija: Karantanija Cinemas

Zgodba
Srednješolka Emily Elizabeth spozna čarobnega reševalca živali, ki ji podari majhnega, rdečega psička. Emily Elizabeth si zaželi, da bi zrasel v velikega in mogočnega psa. In v majhnem newyorškem stanovanju se zbudi ob velikanskem psu. Medtem ko je njena mama samohranilka na službenem potovanju, se Emily in njen zabaven, a impulziven stric Casey skupaj z velikanskim psom odpravita na pustolovščino po New Yorku. V prizadevanju, da bi zadržala svojega ljubljenčka, se Emily odloči poiskati čarobnega oskrbnika živali, za katerega upa, da bo lahko Clifforda vrnil v normalno velikost.



  • Cyrano (Cyrano, ZDA, 2021, 124 min.)

Režija: Joe Wright
Scenarij: Erica Schmidt
Glasba: Aaron Dessner, Bryce Dessner
Igrajo: Peter Dinklage, Haley Bennett, Kelvin Harrison Jr., Ben Mendelsohn
Distribucija: Karantanija Cinemas

Zgodba
Človek pred svojim časom, Cyrano de Bergerac, zna zaslepiti bodisi s svojimi ostrimi besedami bodisi z briljantno igro z mečem v dvoboju. A ker je prepričan, da zaradi svojega videza ni vreden ljubezni svoje predane prijateljice, žareče Roxanne, ji Cyrano svojih čustev še ni izlil - in Roxanne se je na prvi pogled zaljubila v Christiana. Slednjemu Cyrano pomaga, da bi osvojil njeno srce in namesto njega piše ljubezenska pisma.

PR: KDNG