Metoda fraktalne risbe je ena od terapevtskih oblik pomoči z umetnostjo (angl. art therapy).

Temelji na spontani risbi, sestavljeni iz linij in barv. Spontanost se nanaša predvsem na to, da se mreže, ki nastanejo z risanjem linij, večinoma izdela z zaprtimi očmi. Miže se lahko izbirajo tudi barve, ki jih uporabimo za barvanje nastalih polj na linijski mreži.

METODA FRAKTALNE RISBE

Fraktalne risbe imajo močan, večplasten vpliv na življenje človeka. Namen metode je povečati ljubezen do sebe, priti v stik s svojo pristnostjo, intuicijo in biti prisoten v sedanjem trenutku. Na ta način postanemo vse močnejši aktivni ustvarjalci svojih življenj. Metoda fraktalne risbe nam v prvi vrsti pomaga spoznati sebe. Pomaga nam priti do informacij, ki so skrite v globini naše podzavesti, prepoznati in razvijati lastne potenciale ter tako odgovoriti na najtežje vprašanje – Kdo v resnici smo?

Avtorica metode je Tanzilija Polujahtova, pedagoginja, klinična psihologinja in družinska terapevtka, ki v svojem edinstvenem terapevtskem delu združuje raznoliko znanje z več znanstvenih področij. Je tudi programerka korektivnih metod v fiziki barv, števil, oblik in zvoka ter avtorica več terapevtskih metod za korekcijo človekovega fizičnega in čustvenega stanja: metode fraktalne risbe, fraktalne numerologije, metode korekcije z glasom in metode zdravljenja z biokristali.

Nova knjiga prof. dr. Deje Muck, BREZMEJNA MODROST FRAKTALOV!

dr. Deja Muck. Foto: Osebni arhiv.


Metodo fraktalne risbe je v Slovenijo pripeljala Deja Muck, doktorica znanosti in redna profesorica na Naravoslovnotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani. V prvi knjigi POT LJUBEZNI – POT K SEBI: Z METODO FRAKTALNE RISBE DO SVOBODE SRCA podrobno predstavi pojav fraktalnosti, fraktalnih vzorcev, fraktalne oblike narave in še posebej področje fraktalnosti časovne dimenzije, univerzuma in travm. K ponovnemu poglabljanju v neskončni svet fraktalov je avtorico spodbudilo predavanje dr. Brucea Liptona, The fractal and the field. Rezultat je nova knjiga BREZMEJNA MODROST FRAKTALOV.

Da bi razumeli moč delovanja fraktalov, je pomembno ozavestiti moč fraktalne geometrije in z njo moč delovanja fraktalnih vzorcev. Fraktal najpreprosteje opisano je nepravilen lik ali geometrijski vzorec, ki se ponavlja v vse manjši obliki. Njegova geometrijska oblika je sama sebi podobna in pogosto tudi simetrična. Na splošno se fraktale uporablja za računalniško modeliranje nepravilnih vzorcev in struktur v naravi. Uporabljajo se tudi pri izdelavi modelov geografskih in bioloških procesov, v računalniški umetnosti in še in še.

Več o programu in prijava na dogodek do 19.9.2022 na povezavi: https://bit.ly/3x5oqyG

Celo zgodbo si preberite tukaj: https://navdihni.me/brezmejna-modrost-fraktalov/

PR: Insights