Nagrada Igorja Zabela za kulturo in teorijo 202217.–18. 11. ⁄ LjubljanaZdaj ko so za nami dogodki in prvi vtisi ob podelitvi nagrade Igorja Zabela za kulturo in teorijo 2022, se vam zahvaljujemo za spremljanje podelitve nagrade

Nagrada Igorja Zabela za kulturo in teorijo 202217.–18. 11.  ⁄ LjubljanaZdaj ko so za nami dogodki in prvi vtisi ob podelitvi nagrade Igorja Zabela za kulturo in teorijo 2022, se vam zahvaljujemo za spremljanje podelitve nagrade (18. november, Cukrarna, Ljubljana), še bolj pa za pozornost, ki ste jo namenili nagrajenki, umetnostni zgodovinarki in kuratorki Bojani Pejić, ki nas je navdušila z iskrenim in osebnim govorom o transformativni moči feminizma za njeno delo in širše, ter prejemnicam štipendij Oksani Briukhovetski, Alini Șerban in Antonini Stebur.

S slavnostnim nagovorom nas je počastila tudi ministrica za kulturo RS, dr. Asta Vrečko, ki je izpostavila pomen nagrade Igorja Zabela v negotovih pogojih delovanja številnih kulturnih delavcev in delavk, prav tako pa doprinos tovrstne mednarodne prireditve k slovenskemu kulturnemu prostoru.

Veseli nas tudi, da ste spremljali konferenco Tako blizu: Ekologije življenja in smrti (17. november, Cankarjev dom, Ljubljana), na kateri je nastopil niz izjemnih govorcev: Reuben Fowkes, Thom van Dooren, Šejla Kamerić, Marietta Radomska, Boštjan Videmšek in Mick Wilson, ki so razprli pomembna vprašanja in teme za prihodnost sobivanja na našem planetu.

Na spodnji povezavi najdete fotoutrinke s konference in podelitve, ki jih je zabeležila Nada Žgank.FOTO GRADIVO IZA 2022 / Foto: Nada ŽgankPosnetek konference je že dostopen na YT kanalu Igor Zabel Association, prav kmalu bo tudi posnetek podelitve. Še enkrat hvala in na ponovna srečanja leta 2024.Partnerji

VIR: Društvo Igor Zabel za kulturo in teorijo