Prvi dan Festivala Kriglfest v Žalcu je dodobra napolnil prizorišče mestne tržnice in prve fontane piva na svetu, saj je prijeten poletni večer in udarna rok skupina privabila številne obiskovalce.

Prvi dan Festivala Kriglfest v Žalcu je dodobra napolnil prizorišče mestne tržnice in prve fontane piva na svetu, saj je prijeten poletni večer in udarna rok skupina privabila številne obiskovalce. Po oceni organizatorja je včerajšnji večer pri fontani gostil največje število obiskovalcev naenkrat.
Včeraj, ko smo vsi ljubitelji piva obhajali svetovni dan te najbolj priljubljene alkoholne pijače, je pri fontani nastopila legendarna rock zasedba Šank Rock skupaj s pevcem in letošnjim ambasadorjem fontane, Matjažem Jelenom. Prijetno druženje z odličnimi pivi lokalnih pivovarn – pivom Kukec, Pivovarno Flajs, Clef Brewery in Pivovarno Haler ter udarna glasba so na prizorišče privabili res pisano množico.

Tudi današnji večer vabi k obisku Žalca, saj bo pravo dalmatinsko vzdušje sredi Štajerske zagotovo ustvarilo urbano petje klape Šufit.
V nedeljo, 7. avgusta pa nadaljujemo z dobrim odmerkom narodno-zabavne glasbe ansambla Veseli svatje ter otroškimi delavnicami – od 16. ure dalje.
Osrednje prizorišče dogajanja ob Kriglfestu je Fontana piv Zeleno zlato, ki deluje že sedmo sezono in prav vsak mesec ponudi nove okuse piv slovenskih mikropivovarjev, izjemi sta le stalnici sezone – Kukec, Savinjsko pivo, ki ga varijo na žalskem Inštitutu za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije ter ambasadorjevo pivo, Zeleno pivo s konopljo Pivovarne Haler.

Pivski vrček, ki ga je oblikoval znameniti industrijski oblikovalec Oskar Kogoj in ga izdelujejo v Steklarni Hrastnik 1860, je ključ do pokušanja piv zvarjenih s Štajerskim hmeljem, po končani degustaciji piv pa ga obiskovalci odnesejo domov kot spominek.

Na ZKŠT Zavodu za kulturo, šport in turizem Žalec skupaj z nekaterimi drugimi organizatorji pripravljajo še kar nekaj prireditev, ki združujejo hmelj in pivo ter se bodo zvrstile pri fontani; prva je Pohod po hmeljski poti, 27. 8. 2022, sledi ji Srečanje fontan s koncertom Dejana Vunjaka in kulinarično prireditvijo Vrhunsko z vrhunskim (10. 9. 2022) ter 6. Savinjski Oktoberfest in Hmeljarski likof (1. 10. 2022) ter seveda zaključek 7. sezone na fontani (31. 10. 2022).

Kaj drugega kot …. Dobimo se pri fontani!

PR: ŽKŠT