V Parku Nade Žagar so 2. decembra v veseli december vstopili s prižigom lučk in oživitvijo pravljičnih junakov, odprtjem drsališča in obiskom sv. Miklavža s spremstvom, Miklavževim sejmom ter številnimi spremljevalnimi vsebinami.

Ilirska Bistrica – V Parku Nade Žagar so 2. decembra v veseli december vstopili s prižigom lučk in oživitvijo pravljičnih junakov, odprtjem drsališča in obiskom sv. Miklavža s spremstvom, Miklavževim sejmom ter številnimi spremljevalnimi vsebinami. Dan je otrokom in odraslim prinesel obilo zabave na prostem, zabavno pa bo ves mesec, saj je Tic Ilirska Bistrica v sodelovanju z Občino Ilirska Bistrica pripravil bogat nabor dogajanja.

Na predvečer prve adventne nedelje je Ilirska Bistrica zažarela v soju prazničnih lučk, Miklavžev sejem pa je privabil številne obiskovalce, ki so lahko izbirali med bogato ponudbo stojnic z izdelki lokalnih proizvajalcev in društev, od medu in medenih izdelkov, ročno izdelanih smrek, lutk in okraskov ter voščilnic, sirov in suhomesnatih izdelkov do domačih piškotov, palačink, mišk in vroče čokolade, so sporočili iz Tica Ilirska Bistrica. »Vsak si je lahko izbral kaj zase in razveselil svoje najbližje.«

V Pravljični deželici so oživeli junaki, ki jih nadzira jelenček Rudolf s svojo kočijo. »Čar veselega decembrskega dogajanja pa je že tretje leto zapored najbolj pričaralo drsališče iz pravega ledu, ki je vabilo naše najmlajše, da si obujejo drsalke in preizkusijo ledeno ploskev.« Odrasli so se lahko pogreli s toplimi napitki in posladkali z okusnimi palačinkami. Za glasbeno popestritev je poskrbel Pihalni orkester Ilirska Bistrica. Najmlajše je obiskal Miklavž in jih obdaril s čokoladno figurico, Osnovna šola Jelšane pa je na njihova lička naslikala bleščeče poslikave. Letošnja novost je Božičkov nabiralnik, ki sprejema pisma z željami najmlajših, ki bodo romala na Severni pol. Oddajo jih lahko vsak dan do 10. decembra v času obratovanja drsališča.

Drsališče bo odprto vse do 2. januarja. Ob koncih tedna bodo na njem organizirali vodeno animacijo Ledeni poligon, to soboto bo za zabavo tam poskrbela glasbena skupina Nova pravila, teden dni pozneje je rezerviran za akustiko, predzadnjo soboto v mesecu pa se boste lahko zavrteli ob zvokih DJ-a.

Da bo čakanje na proste drsalke hitreje minilo, skrbi knjižnica Makse Samsa, ki je ob drsališču pripravila knjižni kotiček z zlato skrinjo različnih slikanic in knjig z imenom Knjigobežnica, za nepozabne spomine je tam še foto kotiček, Vrtec Jožefe Maslo pa je letos pripravil nov izziv, Skrivnostni labirint, ki je namenjen vsem predšolskim in šolskim otrokom ter družinam, ki rade aktivno preživljajo skupni čas v naravi. Na zadnjo soboto v letu bo najmlajše v Domu na Vidmu obiskal še dedek Mraz. 

VIR: Notranjske novice