Dogodek Wings for Life World Run se krepi vsako leto. Tokrat je v dogodku sodelovalo rekordno število udeležencev, ki so se temu globalnemu dogodku pridružili v nedeljo, 7. maja.

Globalni partner TP Vision (Športne slušalke Philips) je bil aktivni soudeleženec rekordnega humanitarnega teka s 206.728 udeleženci v teku za tiste, ki tega ne zmorejo.

Ljubljana, 9 maj 2023 – Dogodek Wings for Life World Run se krepi vsako leto. Tokrat je v dogodku sodelovalo rekordno število udeležencev, ki so se temu globalnemu dogodku pridružili v nedeljo, 7. maja. Dogodek v letošnjem letu je bil že deseti po vrsti in je z 206.728 udeleženci iz 192 držav združil tekače, ki so tekli v 165 državah po vsem svetu.


TP Vision se je dogodku pridružil tako v vlogi globalnega partnerja za športne slušalke kot tudi udeleženca humanitarnega teka. Preko podjetij znotraj skupine, so zaposleni družbe v teku namreč sodelovali kot aktivni udeleženci prireditve in to na lokacijah po vsem svetu. Na teku je sodelovalo več kot 500 zaposlenih v TPV (TP Vision) skupaj s 50-imi udeleženci partnerskih podjetij. 


Wings for Life je neprofitna fundacija, ki podpira raziskovalne projekte in klinične študije po vsem svetu s ciljem iskanja zdravila za poškodbo hrbtenjače. Dogodek Wings for Life World Run poteka vsako leto od leta 2014, pri čemer na stotisoče ljudi po vsem svetu teče v imenu tistih, ki tega ne zmorejo.


Značilnost tega teka je, da vsi tekači pritečejo v cilj in da se merijo pretečeni kilometri. Tako so letos udeleženci po vsem svetu pretekli skupaj zavidljivih 1.573.221 kilometrov, preden jih je “Catcher Car” – premikajoča se ciljna črta – ujela. Čeprav so rezultati teka drugotnega pomena, si jih lahko udeleženci ogledajo na spletni povezavi www.wingsforlifeworldrun.com.


Poleg tega, da je bila družba TP Vision globalni partner prireditve, so nacionalne ekipe TP Vision pomagale organizirati tudi lokalne dogodke, kjer so lahko udeleženci tekli skupaj. Lokalni teki so bili tako organizirani v Miamiju, Parizu, Rotterdamu, Sao Paulu, Poznanu na Poljskem, Fredericii na Danskem in tudi Ljubljani, če omenimo le nekatere. Kot globalni partner za športne slušalke Wings for Life World Run, je TP Vision udeležencem dal na voljo slušalke Philips GO, ki so jih številni preizkusili tudi ob zaključku teka.


Kostas Vouzas, generalni direktor TP Vision (Philips TV & Avdio) za Evropo in Ameriko, je dogodek pospremil z naslednjimi besedami: »Še enkrat čestitam celotni ekipi Wings for Life World Run in vsem številnim udeležencem za izvedbo tako uspešnega, prijetnega in odlično vodenega dogodka. Fantastično je, da lahko naše Philipsove športne slušalke igrajo aktivno vlogo pri tako plemenitem cilju in zelo sem ponosen, da se nam je pridružilo toliko zaposlenih v TPV, in ne nazadnje - tekli so dlje, kot kdaj koli prej.”

PR - SPEM Komunikacije, d.o.o