Organizatorji poslovne borze Conventa dogodek letos opisujejo kot nagajivo šestnajstletnico, ki je rahlo uporniška, nagajiva, kreativna in ekstremno radovedna. Na dogodku so od leta 2009 gostili 3639 vabljenih gostov in 1975 razstavljavcev, ki so sklenili 49.263 poslovnih sestankov.

Organizatorji poslovne borze Conventa dogodek letos opisujejo kot nagajivo šestnajstletnico, ki je rahlo uporniška, nagajiva, kreativna in ekstremno radovedna. Na dogodku so od leta 2009 gostili 3639 vabljenih gostov in 1975 razstavljavcev, ki so sklenili 49.263 poslovnih sestankov. Letos pa se bo številka sestankov povečala še za dobrih 3500.

Ob praznovanju 16. obletnice se Conventa, ki poteka na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, po mnenju organizatorjev trdno pozicionira med velike globalne dogodke (IMEX, IBTM) ter manjše poslovne borze (M&I Forums, MCE forums) in trdno ostaja v družbi najpomembnejših regionalnih dogodkov (The Meetings Show, Aime, ITCM China). 

Letos se med 20. in 22. februarjem 112 razstavljalcev iz 16 držav srečuje s 162 vabljenimi gosti iz 31 držav. V tem delu borze sodeluje več kot 350 udeležencev, ki se jim na spremljevalnih dogodkih pridružuje še 160 gostov. Več kot 500 udeležencev, profesionalcev iz regije med Helsinki in Istanbulom ter Milanom in Bakujem, je tako Ljubljano spremenilo v srce regijske industrije srečanj.

Soustanovitelj dogodka Gorazd Čad je poudaril: »Conventa je tek na dolge proge, biti moraš vztrajen, znati tudi izstopati in biti drugačen ter stremeti k temu, da si vsako leto boljši. Pomembna je pot, vsakdanji trud in dobra ekipa, pa tudi kanček strasti, ki jo ekipi Convente ne zmanjka. Pa malce najstniške nagajivosti in kreativnosti, ki jo pooseblja letošnja glasbena podlaga Aka Neomi 'Grow Old', ki jo boste v času Convente pogosto slišali.«

Da Conventa ne bo prehitro postala dolgočasna in bo ostala mladostna, organizatorji skrbijo s številnimi novostmi. Dogodek bo med drugim izpeljan v skladu s kriteriji projekta Planet Positive Event. To orodje je razvila skupina vodilnih slovenskih strokovnjakov za trajnostno transformacijo dogodkov. Z orodjem ne bodo izmerili samo ogljičnega odtisa, temveč tudi skladnost dogodka z ESRS-standardi.

Direktorica Slovenske turistične organizacije mag. Maja Pak Olaj je ob tem poudarila: »Na STO od samega začetka partnersko pristopamo h Conventi, ki že 16 let povezuje ponudnike v industriji srečanj iz širše regije in kupce z vsega sveta. Conventa izstopa s svojo zavezo k trajnosti in s prizadevanji za ogljično nevtralnost do leta 2040. Iniciative, kot so spodbujanje trajnostne mobilnosti, zmanjševanje odpadkov, merjenje ogljičnega odtisa ter uporaba lokalnih živil, so v celoti skladne z našimi prizadevanji za trajnostni razvoj kakovostnega turizma z višjo dodano vrednostjo. Conventa tako vodi z zgledom in postavlja Slovenijo na zemljevid kot primer uspešne integracije trajnostnih načel v organizacijo vrhunskih mednarodnih srečanj.«

Več informacij vam je na voljo v medijskem središču .

VIR: STO