Finalisti bodo znani 21. novembra, zmagovalci pa 16. decembra 2022

(Ljubljana, 7. november 2022) Včeraj zvečer se je sestala komisija za odpiranje prijav, prispelih na razpis za HORUS 2022 - Slovensko nagrado in certifikat za družbeno odgovornost in trajnostni razvoj. Skupaj je na ta razpis do 5. novembra 2022 prispelo 12 vlog. Letos je razpis razdeljen v dva dela – v tekmovalni za nagrade in priznanja ter v netekmovalni za certifikate. Ocenjevanje bo od 8. novembra potekalo v dveh krogih, za uvrstitev med finaliste morajo kandidati zbrati vsaj 51 % vseh možnih točk. Če jih ne zberejo, niso upravičeni do priznanja oz. nagrade, ne glede na število kandidatov v kategoriji. 21. novembra  bodo znani finalisti, podelitev nagrad, priznanj in certifikatov Horus 2022 pa bo 16. decembra 2022. Razpis za nagrado Horus je letos objavljen štirinajstič zapored.
 
V tekmovalnem delu se za nagrado za strateško celovitost podjetja potegujeta Nova KBM d. d. (velika podjetja) in Lumar IG d. o. o. (srednje velika podjetja).  Za priznanje za projekt se potegujejo Insights d. o. o. (majhna podjetja) ter Javno podjetje Komunala Slovenj Gradec d. o. o. in Kulturno prireditveni center Narodni dom Maribor (obe srednje veliki neprofitni organizaciji). Med posamezniki so za priznanje Horus 2022 predlagani Urška Košica, Ladeja Godina Košir, Monika Holc Ivanić in Jurček Nowakk. V netekmovalnem delu sta za certifikat za strateško celovitost pravne osebe v kategoriji majhnih neprofitnih organizacij svoje vloge poslala Center za pomoč na domu Maribor ter Javni zavod za turizem, kulturo in šport Občine Ormož. Za certifikat za projekt je svojo vlogo oddalo podjetje Insights d. o. o..
 
Glavni namen razpisa HORUS, ki ga organizira IRDO – inštitut za razvoj družbene odgovornosti v sodelovanju s podpornimi partnerji, je prepoznati in nagraditi celovite pristope pravnih oseb in posameznikov pri upravljanju svojih vplivov na okolje, družbo in gospodarstvo. Letošnja novost je možnost pridobitve certifikata, ki ga IRDO razvija v sodelovanju s podpornim partnerjem TÜV Avstrija.
 
IRDO  ob podeljevanju nagrade HORUS aktivno usposablja strokovnjake za družbeno odgovornost in trajnostni razvoj (DOTR). V petek, 28. oktobra je napredni certifikat Strateg za DOTR prejela 3. generacija strokovnjakinj in strokovnjakov, skupaj je v Sloveniji sedaj 17 oseb s tem certifikatom. V četrtek, 10. novembra, se pri IRDO Inštitutu prične novo usposabljanje za osnovni certifikat Vodja za DOTR, skupaj ga ima v Sloveniji sedaj več kot 250 oseb. #

VIR: IRDO