vljudno vabljeni na odprtje in ogled razstave Jug v nas: GN, ki je del 28. Mednarodnega festivala sodobnih umetnosti Mesto žensk.

Spoštovani,

vljudno vabljeni na odprtje in ogled razstave Jug v nas: GN, ki je del 28. Mednarodnega festivala sodobnih umetnosti Mesto žensk.

Razstava Jug v nas: GN nadaljuje premislek o tem, kako fenomen sodobne umetnosti razširiti, da bi lahko vključeval umetnost onkraj dominacije Zahoda. V svoje središče postavlja času primerno razmišljanje o Gibanju neuvrščenih (GN) kot kulturno-političnem fenomenu preseganja binarnih delitev centra in periferije ter legitimaciji umetniških pozicij z vseh celin. Hkrati kritično premišljuje dediščino GN s ciljem zamišljanja novih modelov emancipiranega umetniškega delovanja. 

Vljudno vabljeni na otvoritev razstave Jug v nas: GN, ki bo v Mali galeriji Banke Slovenije 6. oktobra 2022 ob 18.30. Odprtje bo sicer potekalo v sosledju na različnih lokacijah festivala, začetek odprtja v Mali galeriji Banke Slovenije pa je predviden ob 18.30. Razstavo si bo do 3. novembra 2022 možno ogledati od torka do sobote med 11. in 19. uro.
V prihodnjih dneh bomo na družbenih omrežjih objavili tudi nekaj utrinkov z razstave, več pa v priloženem letaku.
Vstop v galerijo je možen ob upoštevanju priporočil NIJZ za preprečevanje širjenja okužbe z novim koronavirusom.
Za dodatne informacije pa smo na voljo na info@mgbs.si ali 030 451 925.
Vabljeni.
 
 PR: BANKA SLOVENIJE Evrosistem | Odnosi z javnostmi