Zbornica delovnih terapevtov Slovenije, prostovoljno in nepridobitno strokovno združenje delovnih terapevtov vsako leto s stanovskimi priznanji na nacionalni ravni za področje delovne terapije nagradi strokovne delavce za izjemne dosežke v tej stroki.

Med nagrajenci sta bili letos kar dve dobitnici iz Idrije.
 
Na nedavnem že tradicionalnem strokovnem srečanju delovnih terapevtov v prostorih Tehnološkega parka v Ljubljani, ki ga je organizirala Zbornica delvonih terapevtov Slovenije, so podelili visoka stanovska priznanja za področje delovne terapije. Med letošnjimi petimi dobitnicami priznanj za dosežke na strokovnem področju sta tudi dve Idrijčanki, in sicer Ema Brelih, delovna terapevtka iz Doma upokojencev Idrija, in Mateja Kavčič, vodja delovne terapije v Psihiatrični bolnišnici Idrija.
 
Visoka stanovska priznanja na področju delovne terapije so podelili v okviru vsakoletnega strokovnega srečanja delovnih terapevtov Slovenije, na katerem so prisluhnili tudi predavanjem s področja delovne terapije, in sicer, med drugim, o empatiji delovnega terapevta, predstavitvi skupnostne psihiatrične obravnave in cetrov za duševno zdravje ter pregledu dela zbornice v iztekajočem se letu.  

Metka Rupnik
Foto: Denis Kamnar

VIR: Občina Idrija