z veseljem vam sporočamo, da sta se kar dva Beletrinina romana uvrstila med pet finalistov za letošnjo nagrado kresnik. To sta romana Ne bom se več drsal na bajerju žal pokojnega avtorja Lada Kralja in Ženska s srebrnim očesom avtorice Katarine Marinčič.

Spoštovani,

z veseljem vam sporočamo, da sta se kar dva Beletrinina romana uvrstila med pet finalistov za letošnjo nagrado kresnik. To sta romana Ne bom se več drsal na bajerju žal pokojnega avtorja Lada Kralja in Ženska s srebrnim očesom avtorice Katarine Marinčič. Oba romana je uredila Beletrinina urednica Tina Vrščaj, ki pa se je s svojim romanom Na Klancu, ki je izšel pri Cankarjevi založbi, prav tako uvrstila med letošnjo peterico finalistov. Gre za zanimivo kombinacijo, ki ji v našem prostoru še nismo bili priča.

Tina Vrščaj, urednica in avtorica, je ob tem povedala: »Novica o uvrstitvi romana Na Klancu v kresnikovo peterico je pri meni sprožila plaz povsem novih občutkov. Po eni strani zato, ker sem na Rožnik že korakala kot članica žirije, kot kritičarka in radovedna obiskovalka, zdaj pa bom to prvič storila kot avtorica, in po drugi zato, ker sta mojemu romanu ob bok med finalisti postavljena še dva, ki sem ju urejala, Ne bom se več drsal na bajerju Lada Kralja in Ženska s srebrnim očesom Katarine Marinčič. Zahvaljujem se letošnji žiriji za tako naklonjeno presojo. Velika hvala tudi mojima dvema pokroviteljicama: Cankarjevi založbi, ki je Klanec spravila pod streho, in Beletrini, kjer gnezdim kot urednica.«

Posebnost letošnjega izbora je tudi dejstvo, da je vseh pet finalistov dosegljivih kot e-knjige na platformi Biblos, kar omogoča širšemu krogu bralcev lažji dostop do teh literarnih del, še nikoli doslej pa se ni zgodilo, da bi bila ista oseba nominirana kot avtorica svojega in urednica dveh romanov, kar nedvomno dodaja poseben pečat letošnjemu izboru.

VIR: Kreativna baza