Včeraj je potekal 42. Maraton Franja, ki vsako leto privabi množice amaterskih kolesarjev. Idrijčan Matic Grošelj je letos v dresu ekipe Hidrie premagal vse konkurente in kot prvi prečkal ciljno črto v Ljubljani.

Včeraj je potekal 42. Maraton Franja, ki vsako leto privabi množice amaterskih kolesarjev. Idrijčan Matic Grošelj je letos v dresu ekipe Hidrie premagal vse konkurente in kot prvi prečkal ciljno črto v Ljubljani. S to zmago je prekinil zmagovalni niz Nizozemca Johnnya Hoogerlanda, ki je na Franji slavil dvakrat zapored.
Grošelj, do leta 2021 poklicni kolesar, je zmagal v ciljnem sprintu ubežne skupine šesterice. Maraton, ki je potekal pod geslom "Od Franje do Toura", je del svetovne serije maratonov pod okriljem Mednarodne kolesarske zveze. Pred začetkom je bilo za glavni preizkušnji prijavljenih nekaj več kot 2700 kolesarjev in kolesark, kar je skupno število udeležencev dvignilo na okrog 4500.

Trasa je kolesarje vodila iz Ljubljane proti Vrhniki, nato do Logatca, Godoviča in Idrije. Od tam je karavana obiskala še Cerkno, Kladje, Sovodenj, Škofjo Loko, Vodice, Povodje, Gameljne, pot je kolesarje prek Črnuč in Ježice pripeljala do ciljnega prostora v BTC Cityju.

Maticu iskreno čestitamo za zmago!

VIR: Občina Idrija