GEN-I je ena najhitreje rastočih družb na evropskem energetskem trgu, področje trgovanja z energenti pa predstavlja eno izmed ključnih poslovnih aktivnosti celotne skupine.

GEN-I je ena najhitreje rastočih družb na evropskem energetskem trgu, področje trgovanja z energenti pa predstavlja eno izmed ključnih poslovnih aktivnosti celotne skupine. Vzpostavljeno imajo razvejano  mednarodno trgovalno infrastrukturo, prek katere njihova ekipa za trgovanje in analitiko posluje na  večini evropskih energetskih trgov. Prav člani te velike ekipe bodo prijavljenim na letošnjem mednarodnem programu Trading challenge predstavili skrivnosti njihovega uspeha, jih izzvali v simuliranem trgovanju, podprtem z dobro analitiko, najboljšim pa na koncu ponudili zaposlitev.  

Ljubljana, 19. september
– Trading challenge je edinstvena priložnost, kjer se bodo izbrani udeleženci od  pravih strokovnjakov s področja trgovanja in analitike iz prve roke naučili osnovnih principov trgovanja in  na lastni koži občutili utrip trgovanja z energenti. 

Trgovanje je eden izmed najpomembnejših stebrov poslovanja Skupine GEN-I, ki jo poleg družbe GEN-I, d.o.o., sestavlja še 23 odvisnih družb, skupaj prisotnih na 24 veleprodajnih trgih. To Skupino GEN-I uvršča  med vodilna energetska podjetja v regiji. Kako pomembno je za Skupino GEN-I trgovanje, nazorno že pokaže  88 TWh trgovalnih količin v letu 2023, kar predstavlja približno šestkratnik celotnega odjema električne  energije Republike Slovenije! 

Trgovanje je močno prepleteno z napredno analitiko in inovativnimi analitskimi orodji, ki jih vGEN-I vseskozi  razvijajo in nadgrajujejo. Ekipo trgovcev z energenti in analitikov nenehno širijo, zagotavljajo strokovna  izobraževanja in mentorstvo. Trading challenge v tej luči predstavlja inovativen in praktičnih informacij poln  pristop k navdihovanju mladih, da bi se odločili za trgovanje ali analitiko – dva izmed poklicev, katerih  pomen bo v prihodnosti v obdobju prehoda k trajnostni energetiki še močno rastel. 

Kako poteka Trading challenge? 

Šesttedenski izziv vključuje predavanja in preizkušanje v trgovanju z energijo ter delo s podatki, analizami  in napovednimi modeli, vse pod budnim mentorstvom izkušene ekipe GEN-I. Izziv je razdeljen  na področje trgovanja in analitike, kar pomeni, da lahko udeleženci že ob prijavi izberejo tisto področje,  ki jih bolj zanima. 

Trading challenge je primeren za vse, ki jih zanimata trgovanje in analitika. Skozi dnevna predavanja bodo spoznali osnovne principe trgovanja, se naučili postavljati strategije in razmišljati o dogajanju na trgu, nato  pa dobili še priložnost za trgovanje z energenti v okolju brez dejanskih finančnih tveganj. Udeleženci bodo  skozi celoten izziv lahko uporabljali najnaprednejša orodja za trgovanje, s katerimi delajo zaposleni v  Skupini GEN-I. 

Ker gre za mednarodni izziv, bo ta potekal v digitalni obliki v angleškem jeziku. Izbrani ekipi trgovcev in  analitikov bosta izobraževalni del pričeli 21. 10. 2024. Predavanja bodo potekala dvakrat tedensko v  popoldanskem času. Trading challenge se bo končal 2. 12. 2024, ko se bodo udeleženci srečali v Ljubljani,  kjer bodo lahko tudi v živo začutili trgovali utrip mednarodnih trgov, združenih v nešteto ekranov na  trgovalnem parketu družbe GEN-I.  

Najboljšim udeležencem izziva bodo v GEN-I po končanem programu ponudili možnost zaposlitve na  področju trgovanja ali analitike oziroma kadrovsko štipendijo ali študentsko delo.


Prijava na Trading challenge 

V GEN-I prijave sprejemajo do 15. 10. 2024 na spletni strani:  
https://gen-i.si/o-gen-i/trgovanje/trading-challenge/ 

»Med prijavljenimi bomo za sodelovanje v programu Trading challenge izbrali do 120 najprimernejših kandidatov, tako trgovcev kot analitikov. Naš glavni cilj je ob koncu programa izbrati najbolj nadarjene  udeležence in najboljše zaposliti. Ti bodo podprli Skupino GEN-I tudi pri njenih ambicioznih načrtih rasti na  zahodnoevropskih energetskih trgih. Verjamemo, da bo marsikomu od sodelujočih prav ta izkušnja  spremenila življenje in omogočila začetek uspešne kariere v energetiki. Zato vsem zainteresiranim  sporočamo – ne odlašajte, prijavite se zdaj,« svoje vabilo k udeležbi na mednarodnem izzivu Trading  challenge zaključuje dr. Igor Koprivnikar, ki je kot član uprave družbe GEN-I zadolžen za področje trgovanja. 

PR - GEN-I