Marec na pretočno platformo HBO Max prinaša premiero nove HBO Original mini serije »Režim« z oskarjevko Kate Winslet v glavni vlogi, novo serijo Max Original »Dekleta na avtobusu«, srbsko kriminalistično dramo »Kljun«, filmsko uspešnico »Wonka« in poljski Max Original dokumentarni film »Pianisti«, ki spremlja eklektično skupino mladih glasbenikov z vsega sveta, med katerimi je tudi Alexander Gadjiev, slovensko-italijanski pianist.

Marec na pretočno platformo HBO Max prinaša premiero nove HBO Original mini serije »Režim« z oskarjevko Kate Winslet v glavni vlogi, novo serijo Max Original »Dekleta na avtobusu«, srbsko kriminalistično dramo »Kljun«, filmsko uspešnico »Wonka« in poljski Max Original dokumentarni film »Pianisti«, ki spremlja eklektično skupino mladih glasbenikov z vsega sveta, med katerimi je tudi Alexander Gadjiev, slovensko-italijanski pianist.

REŽIM (The Regime)
HBO MAX PREMIERA: 4. marca
HBO premiera: 4. marca ob 20. uri
2024 | drama | HBO Original  | mini serija
Temačno komična serija s šestimi epizodami pripoveduje zgodbo o življenju znotraj obzidja sodobnega avtoritarnega režima, ki se začne razpadati. Potem ko nekaj časa ni zapustila palače, postaja kanclerka Elena Vernham (Kate Winslet) vse bolj paranoična in nestabilna, ko se obrne na nestabilnega vojaka Herberta Zubaka (Matthias Schoenaerts) kot malo verjetnega zaupnika. Ker Zubakov vpliv na kanclerko še naprej raste, Elenini poskusi, da bi razširila svojo moč, sčasoma povzročijo razpad palače in države okoli nje.

DEKLETA NA AVTOBUSU (The Girls on the Bus)
HBO MAX PREMIERA: 14. marca
2022 | komedija | Max Original  | serija
Komična karakterna drama »Dekleta na avtobusu«, navdahnjena s poglavjem iz uspešnice »Chasing Hillary« nekdanje dopisnice New York Timesa Amy Chozick, sledi štirim novinarkam, ki spremljajo pomanjkljive predsedniške kandidate na turneji, medtem ko iščejo prijateljstva, ljubezen in škandal na poti. Serija se bo osredotočila na življenja in odnose teh novinark.
KLJUN (Awake)
HBO MAX PREMIERA: 28. marca
2021 | kriminalistična drama | srbska serija | gledanje na mah
Sonja Kljun je mlada, ambiciozna detektivka, ki želi dokazati, da je njena prefinjena intuicija prava – domnevni samomor v mirni Subotici skriva veliko hujše skrivnosti, kot se zdi na prvi pogled. Sonjina selitev v Subotico bo sprožila plaz dogodkov, ki bodo razkrili globoko zakopane skrivnosti, povezane s skrivnostno organizacijo, pa tudi s Sonjino preteklostjo. Prefinjena intuicija ni značilna samo za Sonjo, temveč tudi za njeno desetletno hčerko, ki se ji začenjajo uresničevati nenavadne sanje, povezane z mamino službo.
WONKA (Wonka)
HBO MAX PREMIERA: 8. marca
2023 | fantazijski film
Film temelji na neverjetnem liku knjižne uspešnice »Čarli in tovarna čokolade«, najbolj znane otroške knjige Roalda Dahla in ene najbolje prodajanih otroških knjig vseh časov. Pripoveduje čudovito zgodbo o tem, kako je Willy Wonka postal največji izumitelj, čarovnik in izdelovalec čokolade na svetu, kot ga poznamo danes. Scenarist in režiser Paul King ter producenti David Heyman, Alexandre Derbyshire in Luke Kelly prinašajo omamno mešanico magije in glasbe, kaosa in čustev, začinjeno s srcem in humorjem. Neustavljivo živahen in inventiven spektakel na velikem platnu s Timothéejem Chalametom v glavni vlogi bo občinstvu predstavil mladega Willyja Wonko, polnega idej in odločenega, da bo grižljaj za grižljajem spremenil svet.

 

ČARLI IN TOVARNA ČOKOLADE (Charlie And The Chocolate Factory)
HBO MAX PREMIERA: 8. marca
HBO PREMIERA: 23. marca bo 20. uri
2005 | fantazijski film
Deček Čarli Bucket živi v propadajoči hiši zunaj mesta z mamo, očetom, dvema babicama in dvema dedkoma. Njegov oče je slabo plačan izumitelj, stari starši pa cele dneve ležijo v eni postelji, ker jih nimajo več, pokriti z odejami. Mama skrbi za vse in jih kljub revščini poskuša nahraniti. Charlie pomaga po svojih močeh, njegove življenjske sanje pa so, da bi nekoč vstopil v najbolj znano tovarno čokolade na svetu, katere lastnik je ekscentrični Willy Wonka. Nekega dne je ves svet izvedel, da je Willy Wonka med svoje čokolade postavil pet čokolad, ki so se razlikovale od drugih: vsebovale so zlato vstopnico. Otrok, ki najde zlato vstopnico, lahko pride v tovarno čokolade, tisti, ki bo med petimi srečneži zmagal, pa bo prejel čudovito nagrado. Po dveh neuspelih poskusih je Charlie izgubil vsako upanje. In ravno, ko ni pričakoval ničesar več, na ulici v snegu zagleda bankovec, steče v trgovino in kupi čokolado, v kateri pod ovojem najde zlati listek ...
PIJANISTI (Pianoforte)
HBO MAX PREMIERA: 1. marca
2024 | poljski dokumentarni film | Max Original 
V prvem izboru jih je bilo 160. Potem okoli osemdeset. Nato štirideset. Na koncu se v finale uvrsti le deset srečnežev. To so tekmovalci legendarnega Chopinovega mednarodnega klavirskega tekmovanja, ki poteka vsakih pet let v Varšavi na Poljskem. »Pijanisti« spremlja eklektično skupino mladih glasbenikov z vsega sveta, ki se že od otroštva pripravljajo na to priložnost, ki se jim ponudi enkrat v življenju. Režiser Jakub Piatek ponuja redek vpogled v zakulisje zmagoslavnih vzponov in poraznih padcev tekmovanja in ujame močan pritisk, s katerim se soočajo ti glasbeniki, v izkušnji, ki združuje solze izčrpanosti in obupa z ekstatično radostjo igranja.
 
REVOLUCIJA NA PLATNU (A Revolution on Canvas)
HBO MAX PREMIERA: 6. marca
2024 | dokumentarni | HBO Original 
Hibridni politični triler in resničnostni dokumentarec predstavlja osebni projekt in filmski prvenec režiserke Sare Nodjoumi, ki pri tem sodeluje s sorežiserjem in svojim možem Tillom Schauderjem. Poglablja se v skrivnostne okoliščine pri izginotju več kot sto domnevno "izdajalskih" slik svojega očeta, sodobnega iranskega umetnika Nickzada Nodjoumija.
 
RESNIČNOSTNI ŠOV JERRODA CARMICHAELA   (Jerrod Carmichael: Reality Show)
HBO MAX PREMIERA: 30. marca
2024 | dokumentarni | HBO Original 
Dokumentarna serija HBO Original se osredotoča na Carmichaelovo osebno življenje in ga spremlja skozi srečanja s prijatelji, družino in neznanci ter v njegovem iskanju ljubezni, seksa in razmerja.
 
RAMY YOUSSEF: VEČ ČUSTEV (Ramy Youssef: More Feelings)
HBO MAX PREMIERA: 24. marca
2022 | Special | HBO Original 
Emmyjev nominiranec, dobitnik Zlatega globusa, igralec, pisec in komik Ramy Youssef se vrača na HBO s svojim novim stand-upom. Režiser je Christopher Storer, dobitnik nagrade Emmy.
VELIČASTNI KREKERJI II (Royal Crackers II)
HBO MAX PREMIERA: 1. marca
2024 | animirani | Adult Swim | serija
Podjetje »Veličastni krekerji« je nekdanji ponudnik prigrizkov, ki se je znašel v poslovnih težavah, pod večinskim vodstvom družine Hornsby. Ker je njihov patriarh nemočen, bodo storili vse, kar je potrebno, da bo družinsko podjetje tako uspešno, kot je bilo nekoč.
ODPULJENI DENAR (Dumb Money)
HBO MAX PREMIERA: 31. marca
HBO PREMIERA: 31. marca ob 20. uri
2023 | dramedy | film
V filmu, posnetem po resničnih dogodkih, Paul Dano igra Keitha Gilla, človeka, ki z investicijo v majhno podjetje za videoigre povzroči močno povečanje vrednosti podjetja. Kmalu veliko ljudi obogati in nekaj milijarderjev zaradi tega pobesni.
AQUAMAN IN IZGUBLJENO KRALJESTVO (Aquaman and the Lost Kingdom)
NA VOLJO TAKOJ NA HBO MAX
HBO PREMIERA: 17. marca ob 20. uri
2022 | akcija | film
Jason Momoa ponovno igra vodnega superjunaka Arthurja Curryja, bolj znanega kot Aquaman, ki je zdaj kralj Atlantide in oče. Toda ko se njegov stari sovražnik Black Manta znova pojavi močnejši kot kdaj koli prej, odločen, da bo maščeval svojega očeta in uničil vse, kar je kralju drago, mora Arthur prositi za pomoč svojega zaprtega in zagrenjenega brata Orma (Patrick Wilson), pozabiti na njune razlike in združiti sile z njim, da reši svojo družino, Atlantido in svet pred uničenjem. V tem nadaljevanju se vračata režiser James Wan in Jason Momoa kot Aquaman, poleg Patricka Wilsona, Amber Heard, Yahya Abdul-Mateen II. in Nicole Kidman.

VIR: WBD