V aprilu so na območju naše občine zaživeli prevozi na zahtevo Lokalno povezani. Prevozi na zahtevo, ki so ena od oblik trajnostne mobilnosti, so podobni klasičnim taxi prevozom, a s pomembnima razlikama – vozilo (kombi) si delite s tistimi, ki se istočasno odpravljajo v isto smer

V aprilu so na območju naše občine zaživeli prevozi na zahtevo Lokalno povezani. Prevozi na zahtevo, ki so ena od oblik trajnostne mobilnosti, so podobni klasičnim taxi prevozom, a s pomembnima razlikama – vozilo (kombi) si delite s tistimi, ki se istočasno odpravljajo v isto smer, in zanj odštejete le simbolni znesek. Uporabniki lahko prevoze na zahtevo uporabljajo po celotnem na območju LAS Krasa in Brkinov – občin Divača, Komen, Hrpelje-Kozina in Sežana.
Prevozi so na voljo od ponedeljka do petka, med 6. in 19. uro. S pomočjo aplikacije ToyotaGo jih lahko naročite že teden dni pred želenim odhodom in si tako zagotovite, da bo prevoz na voljo. Želimo si, da bi storitev uporabili čim večkrat, da zaživi in da skupaj v svojem ravnanju postanemo bolj trajnostno naravnani. A ne pozabite; na voljo sta le dve vozili, zato pohitite z rezervacijo.
Prevoz zase ali koga drugega rezervirate s pomočjo aplikacije ToyotaGo, ki si jo prenesete na svojo pametno napravo. Prevoz za starejše od 65 let, ki nimajo pametne naprave, je mogoče rezervirati na telefonski številki Zavoda Sopotniki 031 831 030. Za starejše od 65 let je prevoz brezplačen oziroma 100-odstotno subvencioniran.
Polletno pilotno izvedbo prevozov na zahtevo za občane vseh štirih kraško-brkinskih občin omogoča izvedba LAS projekta Krepitev trajnostne mobilnosti na Krasu in v Brkinih, ki smo mu nadeli slogan Lokalno povezani. ORA Krasa in Brkinov, občine Divača, Komen, Hrpelje-Kozina in Sežana ter Zavod Sopotniki smo se za izvedbo projekta povezali z lokalnim prevoznikom Petika, Peter Česnik s.p. in podjetjem Toyota Slovenija. Prevoze izvajamo z dvema Toyotinima voziloma Proace Verso, aplikacija ToyotaGO pa omogoča tako rezervacijo in koordinacijo prevozov na zahtevo na območju Krasa in Brkinov.
Več informacij najdete tudi na www.lokalnopovezani.si.

VIR: Občina Hrpelje - Kozina