Žar sezona je v polnem teku in na vsakem pikniku se vedno znajdejo tipični gostje. Zagotovo tudi vi poznate kakšnega Žarkademika, (Ne)Zvoneta ali Sprost-se-Moniko. Kateri lik najbolj predstavlja vas?

Žar sezona je v polnem teku in na vsakem pikniku se vedno znajdejo tipični gostje. Zagotovo tudi vi poznate kakšnega Žarkademika, (Ne)Zvoneta ali Sprost-se-Moniko. Kateri lik najbolj predstavlja vas?

Lidl Slovenija je skupaj z igričarsko agencijo Escapebox ustvaril osebnostni kviz, ki uporabnikom razkrije, katerega od teh likov predstavljajo, in jim omogoči, da tudi sami postanejo del oglaševalske akcije »Sveže. Za vsakega gosta«, s katero želijo izpostaviti svežino in kakovost svojih izdelkov.

KAKŠEN PIKNIK GOST SI V RESNICI?

Gre za kviz z 12 vprašanji, ki na humoren način predstavlja Lidlov širok nabor izdelkov, lastne blagovne znamke, njihovo svežino in kakovost. Vsako vprašanje je sestavljeno iz opisa situacije, kateremu sledi vprašanje. Uporabnike sprašuje po njihovih navadah in reakcijah na določene situacije, reševanje kviza pa popestrijo še prikupni čustvenčki.

Uporabniki na koncu dobijo svoj naziv, ki se po opisu najbolj ujema z njihovimi odgovori. Postanejo eden od dvajsetih likov, kot sta npr. nasvetov poln Žarkademik, ki jo lahko podžge še tako dobrim krotilcem žerjavice, ali Žagar, ki ga vedno najdemo v viseči mreži pod krošnjo bližnjega drevesa. Poleg svojega alter ega izvedo še, kakšen žar mojster in legenda so, kakšna je njihova idealna družba na pikniku, njihovo raven »piknik stresa«, kateri izdelki ne smejo manjkati na njihovem pikniku, lakotometer pa jim pove, kako lačen gost so. Te zanima kakšen gost si ti? Uporabniki se lahko prijavijo v nagradni žreb in se tako potegujejo za kakovostne Lidlove nagrade.

Naročnik: Lidl Slovenija

Predstavniki naročnika: Anita Srac, Tanja Knez, Veronika Šavrič, Lea Grilc, Darja Mravinec, Andraž Kebe, Katja Heberle, Janja Nardin in Tea Inkret

Vodja projekta in tekstopiska: Nina Križaj

Direktor projekta: Blaž Pregelj

Izvedbena oblikovalka: Maruša Žemlja

Programerka: Patricija Beribak

Oglaševalska agencija: Bid Bid

Komunikacija na družbenih omrežjih: DROM Agency

VIR: MM