Letošnji Dnevi poezije in vina, ki bodo med 22. in 27. avgustom potekali na Ptuju in številnih drugih krajih, bodo gostili 20 pesnic in pesnikov iz 10 držav, postregli pa bodo z več kot 60 dogodki za vse starosti in interese.

Častna gosta festivala bosta ameriška pesnica Carolyn Forché in poljski pesnik Tomasz Różycki, Odprto pismo Evropi* pa bo tokrat napisala svetovno znana galicijska pesnica Chus Pato. Premierno ga bo prebrala na Velikem večernem branju v četrtek, 25. avgusta, ob 20.30 na ptujski Mestni tržnici, kjer bomo svečano otvorili letošnji festival. Dan prej bo nastopila tudi v ljubljanski Švicariji, kjer bo v okviru dogodka, posvečenega ženskim glasovom, nastopila skupaj s Carolyn Forché.
Častna gostja Carolyn Forché

Častni gost Tomasz Różycki

Chus Pato, avtorica Odprtega pisma Evropi


Poleg Velikih večernih branj in drugih pesniško obarvanih dogodkov smo za vas pripravili tudi številne koncerte, med katerimi so Masayah & Igor Saksida, Elis Noa, Hamo & Tribute 2 Love in Moveknowledgement, ljubitelji vinsko-kulinaričnih doživetij pa se boste posebej razveselili Poezije okusov – posebnega dogodka, ki bo zadnje festivalsko popoldne potekal v starem mestnem jedru Ptuja. Na njem se bo predstavilo več kot 20 domačih vinarjev, številni ponudniki s hrano pa bodo poskrbeli za razvajanje brbončic.Vsi dogodki, razen degustacije vin v sklopu dogodka Poezija vina, so brezplačni. Oglejte si program dogodkov tukaj.Spletna stran festivalavse, kar sem dokončal, sem nekoč začel, vendar mi marsičesa, kar sem nekoč začel, ni uspelo dokončati
Selahattin Yolgiden (TUR)

Prisrčno vabljeni.

*Odprto pismo Evropi je del projekta ArtAct, ki ga sofinancira Evropska Unija.


PR: Beletrina