Dobrodošli v Kulturnem domu Nova Gorica, središču kulturnega dogajanja v mestu.

Dobrodošli v Kulturnem domu Nova Gorica, središču kulturnega dogajanja v mestu. V tem tednu vam predstavljamo izbor filmskih projekcij in prireditev, ki se bodo odvijale v novogoriškem kulturnem centru. Prepričani smo, da boste našli nekaj, kar bo pritegnilo vašo pozornost in vam polepšalo prosti čas

V petek, 29. 9. 2023, ob 17.30 vas vabimo na ogled filma "Jaz in moj muc Ru" (Mon chat et moi – La grande aventure de Rroû) režiserja Guillaume Maidatchevskyja. Gre za družinski film, ki bo navdušil tako otroke kot odrasle. Film pripoveduje zgodbo o življenju na strehah Pariza skozi oči živahnega in radovednega mačka Ruja. Usoda Ruja se spremeni, ko ga posvoji desetletna Clémence, in skupaj se podata na izjemno pustolovščino, ki ju bo za vedno spremenila. Vstopnice so na voljo na blagajni Kulturnega doma Nova Gorica.

Istočasno, ob 20.15, si lahko ogledate film "Tiho dekle" (An Cailín Ciúin), ki ga je režiral Colm Bairéad. Ta ganljiva drama nas popelje v idilično irsko podeželsko okolje leta 1981. Devetletna Cáit se znajde v novem domu, kjer najde toplino in pozornost, ki ju je tako zelo potrebovala. Film je prejel številne nagrade na mednarodnih festivalih in je bil nominiran za oskarja za najboljši mednarodni film.

V soboto, 30. 9. 2023, ob 20.15 si lahko ogledate poseben dogodek v našem kulturnem domu. Predstavljamo vam film "Sveti pajek" (Ankabut-e moqaddas) režiserja Alija Abbasija. Ta kriminalna drama nas popelje v duhovno prestolnico Irana, Mašhad, kjer se dogaja serija skrivnostnih umorov. Film je prejel številne nagrade, vključno z nagrado za najboljšo igralko na festivalu v Cannesu, in je bil danskega kandidata za oskarja.

V torek, 3. 10. 2023, ob 20.15 se lahko pridružite večeru filma, kjer si boste ogledali "Mona Lisa in krvava luna" (Mona Lisa and the Blood Moon), režiserke Ane Lily Amirpour. Ta znanstveno fantastična drama nas popelje v nemirne ulice New Orleansa, kjer se skrivnostno dekle z nadnaravnimi močmi poda na nevarno potovanje skozi mesto. Film je bil predstavljen na številnih mednarodnih festivalih in je prejel več nagrad.

Dodatno obveščamo, da bo vstop na vse dogodke možen le ob upoštevanju veljavnih epidemioloških ukrepov. Prosimo vas, da se držite navodil organizatorjev in skrbite za svoje zdravje ter zdravje drugih obiskovalcev.
V primeru morebitnih sprememb programa boste pravočasno obveščeni preko spletne strani in družbenih omrežij.

Kulturni dom Nova Gorica je središče kulturnih dogodkov v mestu. Ponujajo pestro ponudbo filmov in prireditev, ki privabljajo številne obiskovalce. Vabljeni, da se pridružite in uživate v kakovostni kulturni izkušnji. Ne zamudite priložnosti, da si ogledate izbor najnovejših in najboljših filmov.