v Celju smo v sezoni 2023/2024 prvič pripravili program plesnega cikla, s katerim ljubiteljem plesa z izbranimi gostovanji domačih in tujih plesnih umetnikov omogočamo večjo dostopnost in stik s sodobno plesno produkcijo.

Spoštovani,
 
v Celju smo v sezoni 2023/2024 prvič pripravili program plesnega cikla, s katerim ljubiteljem plesa z izbranimi gostovanji domačih in tujih plesnih umetnikov omogočamo večjo dostopnost in stik s sodobno plesno produkcijo. V minulih mesecih smo k sodelovanju privabili plesalce iz Slovenije in treh tujih držav, Hrvaške, Italije in Srbije. Obenem s plesnim ciklom prispevamo k decentralizaciji plesne ter umetnosti nasploh.
 
Zadnja v nizu predstav plesnega cikla bo plesni diptih Border-Line, ki je nastal v produkciji MN dance Company, Balkan Dance Project-a, Festivala Danceproject Trieste in Festivala Velenje, v koprodukciji GO 2025, Zavoda Celeia Celje in SLG Celje ter ob finančni podpori Ministrstva za kulturo Republike Slovenije.
Predstava v koreografiji Michala Rynie in Nastje Bremec Rynia ter Igorja Kirova, tematizira koncept meja okrog nas in v nas.
 
Na svetovni dan plesa vas vljudno vabimo na krstno uprizoritev plesnega diptiha Border-Line (Mejna črta), ki bo v ponedeljek, 29. aprila 2024, ob 19.30 v Slovenskem ljudskem gledališču Celje.
 
 VIR: Zavod za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje