Na sejmu Agra se je vse dneve predstavljal tudi Konzorcij biotehniških šol Slovenije s številnimi programi.

Naravovarstvo – BTŠ Maribor 
Analiza žit in mlevskih izdelkov/izvajanje inovativne tehnike ekotiskanja na naravne materiale – ŠC Šentjur  
Demonstracijski vrt – SŠ Rakičan  
Cvetličarstvo in vrtnarstvo - ŠHVU Celje  
Analiza zemlje/interaktivna tabla – prikaz delovanja škropilnice – BC Naklo  
Ali veš katera mikrobiološka kultura je v jogurtu? – IC Piramida 
Izdelava hotela za žuželke – GRM Novo mesto 
 
Konzorcij je letos predstavil šole z druge strani, programe, ki jih izvajajo v šolske prostoru, in to najrazličnejše delavnice, analize, degustacije in dekoracije, z Biotehniško šolo Rakičan tudi šolski vrt na zunanjem delu. Sodelovali so tudi na okrogli mizi in ob tem opozorili na pomembnost hrane, pri katere pridelovanju je kar nekaj težav.  

Kot je povedala Ana Kavčič Karničar, učiteljica strokovnih predmetov kmetijstva in hortikulture na Biocentričnem centru Naklo in sedanja koordinatorica konzorcija, je bil odziv je bil odličen.  

»Letos smo opazili kar nekaj več obiskovalcev kot v prejšnjih letih, kar nekaj povpraševanja je bilo po tečajih, ki jih izvajamo, je pa bilo manj odziva na izobraževalne programe, ker najdejo mladi informacije o tem tudi na spletu in po drugih poteh, tako da bilo takšnega zanimanja, kot bi si želeli. Mislim, da so se šole maksimalno potrudile pri pripravi delavnic, predstavitvami vsega, kar ponujamo,  saj nekateri obiskovalci tudi niso vedeli, da imamo na različnih šolah toliko programov in tečajev,« je dodala Kavčič Karničarjeva.  


___________________________________________________________ 

PR: pomurski sejem