Pustolovščina za vsakogar.


IKONA NOVE GENERACIJE

Renault je na Mondial de l'Auto 2022 v Parizu razkril moderno interpretacijo svojega ikoničnega modela Renault 4, ki je poznan in prepoznan po vsem svetu.

Oblikovalska ekipa pod vodstvom Gillesa Vidala, direktorja oblikovanja znamke Renault, je na novo in v modernem duhu interpretirala ikonični model, ki je pustil svoj pečat na šestdesetih, sedemdesetih in osemdesetih letih preteklega stoletja. Razstavni prototip naslavlja tudi mlajše generacije s slavljenjem 25. obletnice solidarnostnega srečanja "4L Trophy".
100 %

električen 
100 KW

moči
770MM

terenskih pnevmatik
IKONIČEN DIZAJN
PRIPRAVLJEN ZA RAZISKOVANJE

Od odkrivanja manjših ulic do raziskovanja sveta, konceptno vozilo 4ever Trophy E-Tech 100 % electric je zasnovano, da odgovori na vse vaše potrebe. Ima vse, kar bi vsakodnevni pustolovci in raziskovalci daljav lahko pričakovali: preproste oblike, robustno zanesljivost, minimalne stroške vzdrževanja in izpuh brez hrupa in brez emisij CO2!
1 / 3
EDINSTVEN SVETLOBNI PODPIS

Konceptno vozilo 4EVER Trophy ima na moderen način zasnovano značilno široko vodoravno prednjo masko Renault 4 z vgrajenima okroglima žarometoma. V tem primeru gre za luči s tehnologijo Matrix LED. 

edinstven svetlobni podpis

blatniki, ki v celoti pokrivajo kolesne loke in se stikajo z odbijačem

trapezoidni zadnji stranski okni z zaobljenimi vogali

zunanji dizajn z retro pridihom

rezervno kolo na strešnem prtljažniku

zadnji spojler po vzoru 4L Evolution Rallye

V DUHU RAZISKOVANJA IN ODKRIVANJA
DRUGA VIZIJA PUSTOLOVŠČINE

Renault 4 pustolovcem že več kot 60 let pomaga raziskovati svet. Je v užitek tako amaterskim voznikom kot tudi profesionalnim voznikom, saj izraža vrednote pripadnosti in pomoči drug drugemu. 

Konceptno vozilo 4ever Trophy E-Tech 100 % electric nadaljuje tradicijo odprtega duha, želje po odkrivanju in preseganju samega sebe.
PRIPRAVLJEN ZA VSE TERENE IN POTI

Lahko se odpravite na potovanje zelo daleč ali pa ostanete zelo blizu. Kakorkoli se boste odločili, konceptno vozilo 4ever Trophy E-Tech 100 % electric vas pripelje na cilj. Kamorkoli greste, greste lahko brezskrbno. S ponudbo terenske opreme, močnim strešnim prtljažnikom, LED lučmi, stopnjo napolnjenosti pnevmatik, ki jo je mogoče nastaviti iz kabine, in celo lopato, se lahko povsem sprostite. 
OBČUTEK PRIPADNOSTI


Konceptno vozilo 4ever Trophy E-Tech 100 % electric je narejeno za vožnjo po zahtevnih terenih, kot tudi za vikend pustolovske podvige po mestu. S konceptnim vozilom 4ever Trophy E-Tech 100 % electric smo preoblikovali osebnost in funkcije »zgodovinskega« 4L ter jim dodali sodoben pridih.
STREŠNI PRTLJAŽNIK Z REZERVNIM KOLESOM

Naj bodo vaše poti sproščene in pomirjujoče, saj lahko s seboj na pot vzamete vse, kar potrebujete za nemoteno vožnjo: rezervno kolo, rezervoarje za vodo ali dodatno opremo!
ZADNJE LUČI V OBLIKI KAPSULE

Prepoznavni zadnji luči z videzom kapsule sta popolnoma predelani, a vendar ostajata razpoznavni in pomenita jasno povezavo z zgodovinskim modelom 4L.
VELIKA KOLESA

Predimenzionirana kolesna platišča so opremljena s 770 mm pnevmatikami in samodejnim nadzorom zračnega tlaka, ki olajša vožnjo po brezpotjih.

PRIHAJA NOVA ERA
100 % ELEKTRIČEN

Konceptno vozilo 4ever Trophy E-Tech 100 % electric bo prevladovalo v prihodnosti pred drugimi vozili s spredaj nameščenim 100 % električnim motorjem in posebej zasnovano platformo, ki absorbira udarce in tresljaje (pametni učinek). 

 Združujejo se 4 prednosti - varčnost, vzdržljivost, spoštovanje in zabava!
OD KONCEPTA DO REALNOSTI

...
KLJUČNI VIDIKI PRIHODNOSTI RENAULT 4

Konceptno vozilo 4ever Trophy E-Tech 100 % electric v veliki meri napoveduje prihodnje serijsko vozilo Renault 4 electric in simbolizira prihodnost mobilnosti.

Okreten, tih in prijazen okolju, ki se enako dobro vozi na dirkalnih stezah kot tudi na asfaltiranih cestah. Naj konceptno vozilo  4ever Trophy E-Tech 100 % electric naredi vaša potovanja preprosta, ekonomična in vznemirljiva!

VIR: Renault