Srečen je, kdor najde svojo pot in poslanstvo ter z veseljem dela to, v čemer je najboljši in kar ga veseli. To je tudi največja pridobitev za okolico in širšo skupnost.

Srečen je, kdor najde svojo pot in poslanstvo ter z veseljem dela to, v čemer je najboljši in kar ga veseli. To je tudi največja pridobitev za okolico in širšo skupnost. Vendar pogosto preteče kar nekaj vode, da najdemo sebe in svojo pravo željo v sebi, svoj izvor in svoje ‘žarenje’, da ugotovimo, kar nas osrečuje in si upamo biti to, kar globoko v sebi čutimo, da bi radi živeli.

Saša Prajnc je bila radoveden otrok kar pomni in zanimalo jo je veliko stvari. Kot majhna je sanjala, da bo slavna pevka in igralka, neko obdobje da bo vzgojiteljica ali učiteljica, zelo rada je risala in razmišljala o arhitekturi, pa tudi psihologija jo je zelo zanimala. Na koncu, po srednji šoli, je odločitev padla za ekonomijo, ker bo tam pač nekoč lažje dobila službo. A trenutno se izobražuje za svoj nov poklic, poslanstvo, za obporodno spremljevalko – doulo. Tako jo je nekega dne ob gledanju filma spreletel občutek, da bi si v življenju želela početi to. Sicer, kot pravi Saša, ni imela pojma, kaj vse to pomeni, vendar je začela raziskovati in življenje jo je pripeljalo enostavno do pravih ljudi. Tako je steklo izobraževanje in sedaj je tu, na začetku svoje nove poti.

Več preberite v Navdihni me, ki ga izdaja Insights, družba za odkrivanje in razvoj potencialov d.o.o., na https://navdihni.me/ko-najdes-svoje-zivljenjsko-poslanstvo-po-50-tem/. Avtorica: Nataša Grah.

VIR: Insights