To poletje se je marsikdo po dolgem času srečal v živo s svojimi prijatelji, znanci iz tujine.

To poletje se je marsikdo po dolgem času srečal v živo s svojimi prijatelji, znanci iz tujine. V postkorona času (čeprav se še vedno ujamemo, da pred vhodom v trgovino preverjamo, ali imamo pri sebi masko) lažje dihamo. To velja tudi za našega sogovornika Srđo Zekovića, kateremu se je zaradi boja z levkemijo obdobje izolacije v pred- in v koronskom času – vse skupaj zavleklo na štiri leta in pol.

Presaditev kostnega mozga mu je po dolgih letih zdravljenja rešila življenje, zaradi korone je vseeno moral za še nekaj časa (let!) ostati v izolaciji. To poletje uživa v tistemu kar ima najraje – hribolazenju.

Hribi velika ljubezen

Cascades Mountains, Washington State


Srđa je rojen v Nikšiću, v Črni gori, mestu, ki je obkroženo z dvatisočaki. Tam je končal strojno fakulteto, medtem ko je prosti čas namenjal aktivnostim na prostem, kot so tek, gorsko kolesarjenje, plavanje in hribolazanje. S temi konjički je nadaljeval tudi v Houstonu, kjer se je ustalil po končanih doktorskih študijih v Dallasu. Živel je, kot sam pravi, sanjsko življenje, prosti čas je izkoriščal za potovanja, ki so vodila v hribe. Tako je obiskal Kolorado, Kalifornijo, Oregon, Utah, tudi Argentino, Čile, Ekvador …

Houston kot talilni lonec različnih kultur
Kot pravi, mu je Houston – kjer je dobil perspektivno službo in si je ustvaril dom – bil všeč že na prvi pogled. Kot četrto največje mesto v ZDA in največje mesto v zvezni državi Teksasa je talilni lonec različnih narodov in etničnih skupin.

Preberite njegovo zgodbo na https://navdihni.me/ko-izolacija-traja-vec-kot-4-leta/

PR: Insights