S Sodno poravnavo je bil minuli mesec uspešno sklenjen še en postopek Sodnega preizkusa primernosti denarne odpravnine, ki ga je VZMD sprožil po iztisnitvi 2.124 malih delničarjev družbe KD GROUP, d.d., konec leta 2021, s strani družbe KD, d.d. - VIDEO: https://youtu.be/QPUTMp8Gv_M.

S Sodno poravnavo je bil minuli mesec uspešno sklenjen še en postopek Sodnega preizkusa primernosti denarne odpravnine, ki ga je VZMD sprožil po iztisnitvi 2.124 malih delničarjev družbe KD GROUP, d.d., konec leta 2021, s strani družbe KD, d.d. - VIDEO: https://youtu.be/QPUTMp8Gv_M. S poravnavo se je obvladujoči oz. glavni delničar (KD, d.d.) zavezal denarno odpravnino, ki jo je izplačeval v začetku leta 2022 (v višini 44,90 € na delnico), povečati za 5,50 € in zdaj ta skupaj znaša 50,40 € na delnico. DOPLAČILO razlike do primerne denarne odpravnine - spričo postopkov, ki jih je sprožil in vodil VZMD - prinaša dobrih 12,25 % DODATKA k sicer izplačani odpravnini.

Skladno s Sodno poravnavo bo doplačilo razlike do primerne denarne odpravnine za vse, ki so v zadevnem postopku pooblastili VZMD in njihovega odvetnika, v prihodnjih dveh tednih prispelo na odvetniški fiduciarni račun. Takoj za tem bodo doplačila nakazali direktno na bančne račune iztisnjenih delničarjev, ki so z VZMD sklenili Delničarski sporazum! Do doplačila navedene razlike pa so sicer upravičeni vsi delničarji, tudi tisti, ki se doslej morda niso pridružili VZMD ter neposredno njihovemu postopku sodne preveritve denarne odpravnine. Tako lahko tudi ti iztisnjeni delničarji izplačilo denarne odpravnine oz. prejem doplačila še vedno uredijo preko VZMD.

Sodna poravnava in doplačilo iztisnjenim delničarjem sta rezultat zahtevnega postopka sodnega preizkusa primernosti denarne odpravnine, ki ga je VZMD - v sodelovanju z odvetniki in strokovnimi sodelavci, tudi s področja cenitev in vrednotenj - sprožil po iztisnitvi oz. razlastitvi delničarjev, ki jo je na skupščini KD GROUP sam-sebi izglasoval obvladujoči delničar KD, VZMD pa je že takrat napovedal tudi izpodbijanje sklepa. V VZMD so tako še enkrat - s konkretnimi dejanji ter v intenzivnih prizadevanjih - učinkovito zaščitili pravice in interese šibkejših, z domišljenimi aktivnostmi pa v tem času dosegli oplemenitenje in povečanje premoženja delničarjev iz naslova »odvzetih« - in za marsikoga že davno odpisanih - delnic družbe KD GROUP.

Ob tokratnem uspehu VZMD pa še toliko bolj bode v oči žalostno dejstvo, da je skoraj 4.000 delničarjev KD GROUP ostalo brez vsakršne odpravnine, saj - kljub večkratnim opozorilom in neposrednim pisnim obvestilom VZMD - niso prenesli svojih delnic z ukinjenih registrskih računov (VIDEO: https://youtu.be/5xO0NrP2qCI). Posledično je kar 1,24 % delež KD GROUP brezplačno prešel v last državne KAPITALSKE DRUŽBE, d.d. (KAD), ki je iz tega naslova že prejela 1,2 mio € denarne odpravnine, zdaj pa bo še dodatnih 147.136 € - torej skupno kar 1,35 mio €, ki bi jih morali prejeti mali delničarji KD GROUP, v veliki večini vlagatelji lastninskih certifikatov v nekdanjo PID Kmečko družbo pooblaščeno investicijsko družbo d.d.

VIR: VZMD