VABILO NA 28. SLOVENSKE DNEVE KNJIGE


Pred vrati je vseslovenski literarni festival 28. Slovenski dnevi knjige, ki bo potekal od 15. do 18 junija 2023 na vrtu Društva slovenskih pisateljev na Tomšičevi 12 v Ljubljani. Organizatorji pripravljajo 30 literarnih dogodkov, ki jih bo spremljal Sejem na zraku, na katerem bodo na prodaj knjige sodelujočih založb.
 
Mladinska knjiga v okviru Slovenskih dnevov knjige vabi na dva dogodka:
 
/
Z Renato Salecl o času grobosti: pogovor bo potekal v četrtek, 15. 6. ob 15. uri na odru vrta DSP, vodila pa ga bo novinarka Janja Koren. Čas grobosti je nova knjiga sociologinje dr. Renate Salecl, v kateri poglobljeno analizira vidne in nevidne mehanizme grobosti, ki smo jim izpostavljenimi v svetu poudarjenega individualizma in glorifikacije materialnega bogastva. Z novinarko Janjo Koren bosta tako govorili o maskah vljudnosti, družbeni koheziji in ohranjanju civiliziranosti, ki je bistvena za to, da družba ne zdrsne v vsesplošni kaos in nasilje.
 
 
 
 
/
Kava s pesmijo – Sambuccus nigra Jureta Vuge: v petek, 16. 6. ob 10. uri vljudno vabljeni na vrt DSP na malce drugačno jutranjo kavo ­­– z branjem poezije ji bosta dala čar pesnika Jure Vuga in Tjaša Koprivec. Brala bosta iz Sambuccus nigra, Juretove nove zbirke erotične poezije, posvečene njegovi ženi. Čeprav ima zbirka močan čustven in erotičen naboj, pesnik z njo sestopa s piedestala posvečene pesniške govorice. Takole pravi: »Svet je razkošna kočija: let’s take a ride, preden razpade.« 

 PR: Mladinska knjiga