Jezernikovi dnevi 2023 so v polnem teku. Kmalu bo za nami prvi teden in zato je čas, da naredimo kratek pregled dogajanja.

Jezernikovi dnevi 2023 so v polnem teku. Kmalu bo za nami prvi teden in zato je čas, da naredimo kratek pregled dogajanja.
Odpravili smo se na tradicionalni že 29. pohod na Lovrenška jezera, ki je ponovno privabil lepo število pohodnikov. Obiskali smo ročnodelsko razstavo in se na Lovski koči malce poveselili. Gostili smo gledališče Vidovo, ki je za nas odigralo predstavo z naslovom "Jaz sem pa tako fina".
Bili smo na Lovrenški nedelji, ki je gostila tržnico. Za vse ljubitelje košarke pa je na šolskem igrišču potekal turnir trojk. Zvečer pa smo lahko uživali ob odlični interpretaciji glasbe Elvisa Presleya, ki so jo za nas pripravili člani skupine "Sam's fever".
V ponedeljek so se s spoznavanjem folklore, pričele Jezernikove otroške delavnice. Zvečer nas je Danilo Španbauer v svojem potopisnem predavanju "popeljal" v Madagaskar.  Praznični torek smo začeli s Tržničničnim dnevom, ki smo ga izvedli ob romanju v Puščavi.  Popoldan smo se družili na Tjahtplacu, ob kuhanju golaža. 
Otroške delavnice so se nadaljevale z družinskim izletom na Lovsko kočo, kjer so naša dekleta pripravila različne družabne igre. Popoldan pa nas je obiskalo gledališče Ku-kuc, ki je z izvrstno predstavo "Bobi, čisto poseben kuža" nasmejalo polno dvorano otrok in njihovih staršev. 
Sreda je bila rezervirana za literarni pogovor v počastitev življenja in dela "Polhove Tončke". V okviru otroških delavnic nas je obiskal žongler "Gugi", popoldan pa smo dan zaključili s športno delavnico.
Pred nami je še kar nekaj izredno zanimivih dogodkov in zato vas vljudno vabimo, da si v širokem naboru dogodkov najdete nekaj zase in se nam pridružite.

Vir: Občina Lovrenc na Pohorju