za vas smo pripravili tedenski novičnik, v katerem smo povzeli sveže zanimivosti iz Beletrine. Vabljeni k branju.

Drage bralke in dragi bralci,
za vas smo pripravili tedenski novičnik, v katerem smo povzeli sveže zanimivosti iz Beletrine. Vabljeni k branju.

Knjiga tedna
Stena srca je pesniški prvenec televizijske in radijske voditeljice, novinarke in igralke Valentine Plaskan. Gre za poezijo, ki je nastajala dlje časa, odraža pa tako družbeno sliko kot bolj osebni, intimni portret avtorice, ki se prek svoje poezije ne boji odpirati navzven in biti ranljiva. Priporočamo vsem ljubiteljem poezije.

Dogodek tedna
Oglejte si novo epizodo Beletrine v živo. Ta teden se bomo še zadnjič letos posvetili minulemu festivalu Literature sveta – Fabula, saj bo v oddaji nastopil festivalski gost Antonio Scurati.  S filozofinjo in jezikoslovko dr. Matejko Grgič bo spregovoril o svojem zgodovinskem romanu M. Sin stoletja

Ugodnost tedna
Samo še do jutri, 17. maja 2023, lahko izkoristite posebno ponudbo, v kateri vam po ugodnih cenah ponujamo izbrana dela Franza Kafke. Obiščite našo spletno knjigarno in si priskrbite svoje izvode.

Novica tedna
S ponosom in veseljem napovedujemo, da bo pri naši založbi izšel prvenec Boruta Pahorja, bivšega predsednika Republike Slovenije. Knjiga bo imela naslov Priročnik za politične in druge začetnike in bo izšla predvidoma letos jeseni, v času osrednjega slovenskega knjižnega dogodka, Slovenskega knjižnega sejma.

Članek tedna
Kaj se zgodi, ko se preteklost enkrat izmuzne skozi pore časa? Kaj se zgodi z nami, če nam zataji spomin? O vsem tem se sprašuje Georgi Gospodinov v romanu Časovno zaklonišče, ki se poteguje za letošnjo nagrado booker. Preberite prispevek, ki ga je za portal AirBeletrina pripravila Liu Zakrajšek.

VIR: Beletrina