javna objava

Boštjan L.

Objavljeno na spletu:

12.10.2022
Kategorija:

Delovna mesta
Rok / aktualno do:

27.10.2022 do 23:59
Številka zadeve:

110-0007/2022-2
Datum dokumenta:

11.10.2022
Kontaktna oseba:

Monika Sluga
E-pošta kontaktne osebe:

Telefonska številka kontaktne osebe:

Na podlagi 58. člena Zakona o javnih uslužbencih (Ur. list RS, št. 63/07- ZJU-UPB3 in sprem.) župan Občine Radovljica Ciril Globočnik objavlja
JAVNI  NATEČAJ
za zasedbo prostega uradniškega delovnega mesta:
VIŠJI SVETOVALEC ZA PROSTOR (m/ž), šifra naziva višji svetovalec C027010 (1 prosto delovno mesto za nedoločen čas, ki se opravlja v treh nazivih: višji svetovalec III, višji svetovalec II, višji svetovalec I) 
Kandidati, ki se bodo prijavili na prosto delovno mesto, morajo izpolnjevati naslednje pogoje:
-    imeti morajo najmanj visokošolsko strokovno izobrazbo (prejšnja) arhitekturne smeri ali najmanj visokošolsko strokovno izobrazbo (1. bolonjska stopnja) arhitekturne smeri ali najmanj visokošolsko univerzitetno izobrazbo (1. bolonjska stopnja)  arhitekturne smeri, 
-    najmanj 4 leta delovnih izkušenj,  
-    znanje uradnega jezika, 
-    opravljen strokovni izpit iz upravnega postopka – ZUP (v kolikor ga kandidat nima,   ga opravi naknadno), 
-    opravljeno obvezno usposabljanje za imenovanje v naziv (v kolikor ga kandidat nima, ga opravi naknadno), 
-    znanje uporabe računalniških programov, 
-    organizacijske in komunikacijske sposobnosti.
Poleg navedenih pogojev morajo kandidati za razpisano delovno mesto, v skladu z 88. členom Zakona o javnih uslužbencih izpolnjevati še naslednje pogoje: 
-    državljanstvo Republike Slovenije,
-    ne smejo biti pravnomočno obsojeni zaradi naklepnega kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti, in ne smejo biti obsojeni na nepogojno kazen zapora v trajanju več kot šest mesecev,
-    zoper njih ne sme biti vložena pravnomočna obtožnica zaradi naklepnega kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti.
Kot delovne izkušnje se šteje delovna doba na delovnem mestu, za katero se zahteva ista stopnja izobrazbe in čas pripravništva v isti stopnji izobrazbe, ne glede na to, ali je bilo delovno razmerje sklenjeno oziroma pripravništvo opravljeno pri istem ali drugem delodajalcu. Za delovne izkušnje se štejejo tudi delovne izkušnje, ki jih je javni uslužbenec pridobil z opravljanjem del na delovnem mestu, za katero se zahteva za eno stopnjo nižja izobrazba, razen pripravništva v eno stopnjo nižji izobrazbi. Kot delovne izkušnje se upošteva tudi drugo delo na enaki stopnji zahtevnosti, kot je delovno mesto, za katero oseba kandidira. 
 
Šteje se, da ima kandidat ustrezno raven znanja slovenskega jezika, če je uspešno zaključil najmanj štiriletni srednješolski program na slovenski šoli. Ostali kandidati potrebno znanje slovenščine dokazujejo s posebnim potrdilom uradno pooblaščene izobraževalne ustanove o uspešno opravljenem preizkusu znanja slovenščine po veljavnem izobraževalnem programu ustrezne stopnje v Republiki Sloveniji. 
 
Pri kandidatih se bo preverjalo, ali imajo opravljen strokovni izpit iz upravnega postopka. Kandidati, ki nimajo opravljenega strokovnega izpita iz upravnega postopka, ga morajo opraviti najkasneje v roku treh mesecev od sklenitve delovnega razmerja. 
Pri kandidatih se bo preverjalo tudi, ali imajo opravljen strokovni izpit za imenovanje v naziv (prej državni izpit iz javne uprave) oz. opravljeno obvezno usposabljanje za imenovanje v naziv. V kolikor kandidat nima opravljenega državnega izpita iz javne uprave oz. obveznega usposabljanja za imenovanje v naziv, morajo v skladu z 89. členom Zakona o javnih uslužbencih najkasneje v enem letu od sklenitve pogodbe o zaposlitvi opraviti obvezno usposabljanje za imenovanje v naziv. 
Delovno področje:
-    priprava predlogov za sprejem prostorsko izvedbenih načrtov,
-    vodenje, organiziranje in izvajanje del v zvezi s prostorskimi planskimi dokumenti,
-    priprava upravnih aktov za sprejem planskih dokumentov,
-    priprava najzahtevnejših potrdil, smernic, soglasij, mnenj, informacij, analiz in drugih zahtevnih dokumentov s področja dela (urejanje prostora in varstvo okolja),
-    vodenje postopkov v vezi z izdajo pogojev, soglasij, mnenj, dovoljenj, ipd. povezanih s področjem upravljanja občinskih cest,
-    vodenje najzahtevnejših upravnih postopkov,
-    priprava razpisov, pogodb, zbiranje ponudb in druge dokumentacije s tega področja,
-    sodelovanje v projektnih skupinah in komisijah s področja dela,
-    planiranje in vodenje investicij,
-    samostojno opravljanje drugih zahtevnejših nalog,
-    usklajevanje dela z zunanjimi predstavniki in institucijami,
-    tajniška dela za delovna telesa občinskega sveta,
-    druge naloge po navodilu nadrejenih. 
 
Prijava za razpisano delovno mesto obvezno vsebovati:
1.    izpolnjen obrazec za prijavo s podatki, ki je priloga št. 1 tega javnega natečaja in iz katerega mora biti razvidno: 
-    izpolnjevanje pogoja glede zahtevane izobrazbe - razvidna mora biti stopnja in smer izobrazbe, datum (dan, mesec, leto) zaključka izobraževanja ter ustanova, na kateri je bila izobrazba pridobljena, oziroma kandidat predloži tudi fotokopijo diplome,
-    izpolnjevanje pogoja glede zahtevanih delovnih izkušenj, v izjavi kandidat navede datum sklenitve in datum prekinitve delovnega razmerja pri posameznem delodajalcu ter kratko opiše delo in raven zahtevnosti dela, ki ga je opravljal pri tem delodajalcu.
2.    pisno izjavo kandidata (priloga št. 2 Izjava), da: 
-    je državljan Republike Slovenije,
-    ni bil pravnomočno obsojen zaradi naklepnega kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti, in da ni bil obsojen na nepogojno kazen zapora v trajanju več kot 6 mesecev,
-    zoper njega ni bila vložena pravnomočna obtožnica zaradi naklepnega kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti, 

3.    pisno izjavo kandidata (priloga št. 2 Izjava), da: 
-    da ima/nima opravljeno usposabljanje za imenovanje v naziv ali predloži fotokopijo potrdila o opravljenem izpitu - usposabljanju, če ima kandidat le–to opravljeno, 
-    da ima/nima opravljen strokovni izpit iz upravnega postopka ali predloži fotokopijo potrdila o opravljenem izpitu, če ima kandidat le – to opravljeno, 
-    za namen tega natečajnega postopka dovoljuje Občini Radovljica pridobitev podatkov iz uradnih evidenc. V primeru, da izbrani kandidat s tem ne bo soglašal, jih bo moral pridobiti in predložiti sam.
Formalno nepopolne prijave se v skladu s smiselno uporabo 21. člena Uredbe o postopku za zasedbo prostega delovnega mesta v organih državne uprave in pravosodnih organih (Ur. l. RS, št. 139/06 in 104/10) ne bodo uvrstile v izbirni postopek.  
V primeru, da bo kandidat namesto izjave iz druge in tretje alineje 2. točke k prijavi priložil potrdilo Ministrstva za pravosodje, da kandidat ni bil pravnomočno obsojen zaradi naklepnega kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti, in da ni bil obsojen na nepogojno kazen zapora v trajanju več kot 6 mesecev, oziroma potrdilo krajevno pristojnega okrajnega sodišča, da zoper kandidata ni bila vložena pravnomočna obtožnica zaradi naklepnega kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti, potrdilo ne sme biti starejše od 2 mesecev, sicer se bo prijava štela za formalno nepopolno.  
 
Zaželeno je, da prijava vsebuje tudi kratek življenjepis v slovenskem jeziku in da kandidat v njej poleg formalne izobrazbe navede tudi druga znanja in veščine, ki jih je pridobil. 
Izbrani kandidat bo delo opravljal na delovnem mestu višjega svetovalca za prostor v Referatu za okolje in prostor v občinski upravi Občine Radovljica. 
Z izbranim kandidatom bo sklenjeno delovno razmerje - za nedoločen čas, s polnim delovnim časom ter šestmesečnim poskusnim delom.
Natečajna komisija bo strokovno usposobljenost kandidatov presojala na podlagi prijave in priložene dokumentacije ter na podlagi razgovora s kandidati oziroma s pomočjo morebitnega drugega preverjanja strokovne usposobljenosti (pisno preverjanje znanja). 
Kandidate vabimo, da vložijo prijave v pisni obliki na priloženem obrazcu Prijava in Izjava (prilogi št. 1 in 2) in dokazili v zaprti ovojnici s pripisom »Prijava na javni natečaj za zasedbo uradniškega delovnega mesta višji svetovalec za prostor« ali pošljejo skenirano in podpisano prijavo na elektronski naslov: monika.sluga@radovljica.si .
 
Rok za prijavo je 15 dni in začne teči naslednji dan po objavi javnega natečaja.
Prijave naj kandidati pošljejo na naslov:
-    Občina Radovljica, Gorenjska cesta 19, 4240 Radovljica. Šteje se, da je prijava pravočasna, če je bila zadnji dan roka oddana po pošti priporočeno (upošteva se datum poštnega žiga). Nepravočasno prispele prijave bodo s sklepom zavržene.
-    za pisno obliko prijave se šteje tudi elektronska oblika, poslana na elektronski naslov: monika.sluga@radovljica.si , pri čemer veljavnost prijave ni pogojena z elektronskim podpisom. Šteje se, da je prijava pravočasna, če je bila zadnji dan roka prejeta po elektronski pošti. 
Informacije glede javnega natečaja lahko dobite pri Moniki Sluga, na telefonski številki: 04/537 23 38 ali na elektronski naslov: monika.sluga@radovljica.si ; informacije o delovnem področju pa pri Borutu Bezjaku, tel. št: 04 537 23 30, ali na elektronski naslov: borut.bezjak@radovljica.si .  
Kandidati bodo o izbiri pisno obveščeni najkasneje v roku 60 dni po objavi javnega natečaja. Obvestilo o končanem natečajnem postopku bo objavljeno na spletni strani občine Radovljica, na naslovu: www.radovljica.si  
V besedilu javnega natečaja uporabljeni izrazi, zapisani v moški slovnični obliki, so uporabljeni kot nevtralni za ženske in moške.
 Ciril Globočnik l.r. 
Župan

PR: Občina Radovljica