Pri Mladinski knjigi je izšla zbirka kolumn priznanega pediatra in infektologa Marka Pokorna, v kateri nam avtor ponuja duhovit in iskriv pogled na svet skozi zdravnikova očala. Ilustracije v knjigi so delo Izarja Lunačka

Pri Mladinski knjigi je izšla zbirka kolumn priznanega pediatra in infektologa Marka Pokorna, v kateri nam avtor ponuja duhovit in iskriv pogled na svet skozi zdravnikova očala. Ilustracije v knjigi so delo Izarja Lunačka, akademskega slikarja, striparja in ilustratorja.
 
Knjiga Smešno, ma non troppo Zapisi o telesu, duhu, glasbi in vrtanju po nosu je zbirka pronicljivih, duhovitih pa tudi precej osebnih zapisov, ki so štiri leta izhajali na časopisnih straneh Dela. V njih nas avtor popelje skozi pester mozaik tem od zdravstva in zdravja, premislekov o sodobni družbi, minljivosti, dobrodejnosti glasbe pa vse do lahkotnejših premlevanj o večnosti tatujev, ljubavnih tepihih in slogih usekovanja. Ker je vse lažje premagati s humorjem. Avtor je o svoji knjigi dejal: »Pisanja kolumn sem se lotil zelo osebno. Zato sem v njih najbrž o sebi zapisal več, kot bi si želel.«
Knjiga, ki je izšla v broširani izdaji, stane 27,99 EUR.
 
O avtorju
Marko Pokorn, priznan pediater in infektolog, že skoraj tri desetletja ustvarja za gledališče in televizijo. Podpisan je pod scenarije uspešnih humorističnih predstav in nanizank, med katerimi sta se gledalcem doma in širše najbolj priljubila Teater Paradižnik in Naša mala klinika. Nagrajena sta bila z izjemno gledanostjo in številnimi viktorji za najboljšo igrano televizijsko oddajo.
 
 
Odlomek iz knjige
»In zakaj cepljenje, saj covid ni nič, ena taka gripa. Še mask ni treba nositi, ker ni prepričljivih dokazov, da pomagajo. Kaj pomagajo, škodljive so: kar kirurge poglejte, kakšni bedaki postanejo, ko jih desetletja vsak dan nosijo pri svojem delu.« (Odlomek)

PR: MKZ