Včeraj je smučarskega skakalca Petra Prevca, ki živi v Radovljici, ob prihodu z zimskih olimpijskih iger v Pekingu sprejel župan Ciril Globočnik in podaril

Včeraj je smučarskega skakalca Petra Prevca, ki živi v Radovljici, ob prihodu z zimskih olimpijskih iger v Pekingu sprejel župan Ciril Globočnik in podaril izjemnemu športniku zlatnik in srebrnik, ki sta bila izdana ob 250-letnici rojstva Antona Tomaža Linharta. Slovenski olimpijec je Nini predal veliko kartic z lastnoročnim podpisom, ki so danes že v rokah mlajših oboževalcev - deklic in fantov.

Dobrodelnik, ki pa je tudi iz Radovljice, je na isti dan podaril pisateljici in pesnici Nini Kosmač, celo goro čokoladnih izdelkov. Tokrat je donator želel ostati anonimen in včeraj se je veliko otrok posladkalo s čokoladnimi srčki in bomboni.

Kosmačeva nam je tokrat dobrodelno akcijo, v kateri je z lastnoročnim podpisom sodeloval uspešni smučarski skakalec Prevc, komentirala:
Skorajda ni lepšega občutka kot podariti otroku košček čokolade in istočasno gledati otroški iskreni nasmeh in iskrive oči. Naši skakalci pa imajo veliko število sledilcev, tako, da so bili otroci prav tako veseli podpisa Petra Prevca.

Iz uredništva si želimo čim več olimpijskih kolajn skakalcev in še več otroških nasmehov.

PR in foto: Nina Kosmač