Fabula v Klubu Cankarjevega doma gostovala hrvaška avtorica Ivana Šojat, ki bo ob pogovoru s Ksenijo Horvat predstavila svojo knjigo Unterstadt.


“Unterstadt je v prvi vrsti odličen roman, branje, ki spregovori o usodah ljudi, živečih na 'razpotju zgodovine, ki je podivjala.' Knjiga, v kateri vlada temačno in težko vzdušje, in ki je opominjajoča in obtožujoča, saj ne more biti drugačna. Delo, ki strezni.”
Vijenac

Bralke in dragi bralci,
v sredo, 6. aprila 2022, bo ob 20. uri v okviru festivala Literature sveta – Fabula v Klubu Cankarjevega doma gostovala hrvaška avtorica Ivana Šojat, ki bo ob pogovoru s Ksenijo Horvat predstavila svojo knjigo Unterstadt.

Kultni roman Unterstadt, ki ga je v slovenščino prevedel Jure Potokar, je ena tistih knjig, ki bralca posrka v zgodbo. Delo je v prvi vrsti roman o Osijeku, o meščanski družini nemških korenin, o dvajsetem stoletju, zgodovinskih turbulencah, spremembah, pravičnosti in krivici, vojnah, smrti, strahu, ljubezni in veselju. Usoda družine, mesta in države je pripovedovana skozi življenja štirih generacij žensk, živečih v burnem zgodovinskem obdobju, ki ženskam ni bilo naklonjeno. Njihova življenja zaznamujejo krivice, smrti, strah, pa tudi ljubezen in veselje, ki ohranjata upanje v lepšo prihodnost.

Roman Unterstadt je nastal v sklopu projektnega sodelovanja Fabule in Beletrine s slovenskimi založbami in bo izdan v sodelovanju z založbo Didakta ter predstavljen kot del spremljevalnega programa Fabule 2022.

PR Beletrina