Na podlagi naših dolgoletnih izkušenj, temeljite analize trga in upoštevanja povratnih informacij partnerjev, zagotavljamo, da se Iskraemecovi pametni števci nenehno izboljšujejo in se prilagajajo potrebam naših strank tudi v najzahtevnejših projektih.

Na podlagi naših dolgoletnih izkušenj, temeljite analize trga in upoštevanja povratnih informacij partnerjev, zagotavljamo, da se Iskraemecovi pametni števci nenehno izboljšujejo in se prilagajajo potrebam naših strank tudi v najzahtevnejših projektih. Števec IE.5 predstavlja tretjo generacijo pametnih števcev v Iskraemecu in je bil ključnega pomena pri pridobljenem razpisu.

Večkomunikacijska podpora kot strateška prednost števca IE.5

V hrvaškem razpisu, ki vključuje namestitev več kot 200.000 Iskraemecovih števcev v obdobju 18 mesecev, je bila večkomunikacijska tehnologija števca IE.5 ključna prednost našega podjetja. Omenjena rešitev združuje LTE in G3-PLC komunikacijsko podporo v enem samem števcu. Celotna rešitev je nadgrajena z izboljšanim Iskraemecovim podatkovnim koncentratorjem AC750. AC750 pri tej rešitvi predstavlja izredni pomen, saj upravlja povezljivost v omrežju med sistemom za branje števcev in različnimi števci. Podatkovni koncentrator izvaja bistvene funkcije, kot je zajemanje podatkov iz števcev, njihovo shranjevanje in prenos v centralni sistem za zbiranje podatkov (HES). Z uvedbo novih funkcionalnosti sistemske programske opreme in izboljšav tehnologije G3-PLC je komunikacija s števci postala še bolj zanesljiva.

Možnost dvojne komunikacije je elektrodistribuciji zagotovila prilagodljivost pri izbiri najprimernejšega komunikacijskega kanala za njihove infrastrukturne potrebe in učinkovitejši proces prenosa podatkov.
Elektrodistribucija lahko izbira med LTE in G3-PLC tehnologijami na podlagi sposobnosti omrežja, kot na primer stopnja pokritosti, hitrost prenosa podatkov in stanje obstoječe infrastrukture.

Tehnologija LTE se uporablja za zagotavljanje večje količine podatkov v sorazmerno kratkem času, medtem ko se G3-PLC uporablja na področjih, kjer je elektrodistribucijska mreža dovolj zanesljiva v smislu komunikacijskega kanala.

Pomembna nadgradnja števca s G3-PLC komunikacijsko tehnologijo

Inovativna nadgradnja števca IE.5 je G3-PLC tehnologija, ki izboljša uspešnost prenosa podatkov. Komunikacijski protokol v naših števcih je prvotno konfiguriran na privzeto nastavitev izbrano ob naročilu vendar se način komunikacije števca po potrebi lahko spremeni. Ob menjavi komunikacijskega kanala števci začnejo spremljati učinkovitost komunikacijskega kanala. V primeru, da števec zazna kakršne koli nepravilnosti, se sistem samodejno vrne na kanal LTE, da ohrani dosleden prenos podatkov. To zagotavlja nemoten pretok informacij in povečuje zanesljivost zbiranja podatkov.

Večkomunikacijska funkcionalnost števca zagotavlja bolj varen in zanesljiv prenos podatkov in tudi zmanjša potrebo po dodatni strojni opremi, s čimer optimizira kapitalske in operativne stroške. Z namestitvijo naših pametnih števcev z večkomunikacijskimi zmožnostmi elektrodistribucije pridobijo sistem, ki ponuja izboljšano prilagodljivost, zanesljivost in večjo frekvenco prenosa podatkov. Iskraemeco kot izbrani partner, želi svojim strankam ponuditi zanesljivo rešitev, s katero bodo nadgradili merilno infrastrukturo, ki bo primerna za nadaljnji razvoj in komunikacijske tehnologije prihodnosti.

VIR: Iskraemeco