Celotna reprezentanca šteje 197 oseb med katerimi je 54 športnic in 85 športnikov, ki bodo tekmovali v 21 športnih panogah. Skupaj bo na igrah tekmovalo 3390 športnikov iz 26 držav, v 24 športnih panogah pa bodo podelili 244 kompletov kolajn.

V Alžirijo so tako včeraj prispeli namiznoteniški igralci, rokometaši, vaterpolisti, telovadci, jadralci, balinarji, tenisači, rokoborci, boksarji, karateisti in igralci badmintona.

Pretekle Sredozemske igre so bile v španski Tarragoni leta 2018, ko je Slovenija osvojila 36 kolajn v 19 od 25 športnih panogah, v katerih je nastopila. Štiri so bile zlate, dve v namiznem tenisu, ena v balinanju in karateju. Med tistimi, ki bodo branili odličja bodo strelka Živa Dvoršak (bron), telovadki Tjaša Kysselef (srebro) in Lucija Hribar (bron), plavalec Peter John Stevens (bron) in judoist David Štarkel (bron).

Mlada rokometna reprezentanca šteje 16 članov, 13 je vaterpolistov ter atletov, ki bodo najštevilčnejša posamična panoga. Po deset bo judoistov, kolesarjev in plavalcev, devet strelcev, osem košarkarjev v igri 3x3, sedem pa telovadcev. Preostale udeležence bodo dali lokostrelstvo (6), namizni tenis (6), badminton (4), balinanje (4), jadranje (4), karate (4), tenis (4), taekwondo (3), boks (2), dviganje uteži (2), sabljanje (2) in rokoborba, grško-rimski slog (1). 
 
Med potniki pa ni bilo telovadca Luke Bojanca in Teje Belak, saj sta bila pozitivna na testu za koronavirus. Belakova je bila s strani vodstva reprezentance, poleg Darka Jorgića, imenovana za nosilko slovenske zastave na jutrišnji slavnostni otvoritvi iger. Tejo bo tako zamenjala reprezentančna kolegica Tjaša Kysselef.
 
Kljub poznemu prihodu je naše vaterpoliste danes čakala prva tekma proti Portugalski.
Tekmovanja so začeli zmagovalno ter nadaljujejo jutri, proti reprezentanci Srbije.
 
Več o Sredozemskih igrah lahko najdete na uradni spletni strani iger: https://www.olympic.si/dogodek/207

PR: OKS