Danes je v Cekinovem dvorcu v Ljubljani potekala slavnostna podelitev certifikatov Mladim prijazna občina. Ta prestižni naziv je letos prejelo ali podaljšalo šestnajst občin iz celotne Slovenije.

Danes je v Cekinovem dvorcu v Ljubljani potekala slavnostna podelitev certifikatov Mladim prijazna občina. Ta prestižni naziv je letos prejelo ali podaljšalo šestnajst občin iz celotne Slovenije. Slavnosti gost dogodka je bil dr. Vladimir Prebilič, predsednik Skupnosti občin Slovenije, ki certifikat podeljuje skupaj z Inštitutom za mladinsko politiko.
Mladim prijazna občina je program, ki ga Inštitut za mladinsko politiko v sodelovanju s Skupnostjo občin Slovenije izvaja že od leta 2012. Tadej Kobal, vodja programa Mladim prijazna občina, je v uvodnem govoru izpostavil, da »gre za program, ki spodbuja lokalne skupnosti k oblikovanju ukrepov, ki mlade podpirajo na poti do samostojne odraslosti in se nanašajo na zaposlovanje, participacijo, izobraževanje, reševanje stanovanjskega problema mladih, mladinsko organiziranje, načrtno obravnavanje področja mladine ter mobilnost«.
Letos je certifikat prvič pridobilo šest občin, in sicer Brežice, Ivančna Gorica, Kranj, Murska Sobota, Pivka in Ribnica. Prvič so ga obnovile Celje, Črna na Koroškem, Idrija, Kamnik, Ljutomer in Trbovlje, že drugič pa občine Črnomelj, Domžale, Postojna in Slovenske Konjice. Skupno je tako v Sloveniji nosilk certifikata že 47.
(Vir: Primoski val)

VIR: Občina Idrija