Multinacionalni podjetji HBK in Dewesoft, ki s svojimi visoko inovativnimi merilnimi inštrumenti predstavljata sinonim tehnološke odličnosti, sta v Sloveniji ustanovili skupno podjetje Blueberry DAQ.

Misija novega podjetja je postaviti globalni  standard v industriji merilne tehnike, kar je napoved prebojne tehnološke inovacije. 

Podjetje HBK (Hottinger Bruel & Kjaer) z več kot 75-letno tradicijo podpira svoje stranke iz  različnih panog po vsem svetu pri razvoju varnejših, inovativnejših in energetsko učinkovitejših  izdelkov. Zagotavlja celotno paleto celovitih rešitev za preskušanje in merjenje v celotnem  življenjskem ciklu izdelka. HBK je del podjetja Spectris PLC, ki kotira na londonski borzi. 

Slovensko podjetje Dewesoft sodi med najhitreje rastoča podjetja na področju merilne tehnike.  Njihove inovativne merilne instrumente uporabljajo v številnih industrijah, kot so avtomobilska,  letalska, vesoljska, transportna, energetska … V dobrih dvajsetih letih je podjetje s sedežem v  
Trbovljah zraslo v multinacionalko s 16 hčerinskimi podružnicami po vsem svetu in več kot 300  zaposlenimi.  

Stranke obeh podjetji so podjetja in inštituti vseh industrij, ki premikajo tehnološke meje na  svetovnem trgu, pri čemer se zanašajo na njihove inovativne merilne instrumente. Z novim  partnerstvom HBK in Dewesoft združujeta izjemne raziskovalne sposobnosti obeh podjetij, saj  verjameta v odprte inovacije in moč skupnega standarda za strojno in programsko opremo. 

Kaj bo prodorna inovacija pomenila na globalnem trgu, so na novinarski konferenci predstavili:  

• Jure Knez, predsednik Dewesofta in generalni direktor Blueberryja, 
• Andrej Orožen, generalni direktor Dewesofta, 
• Ben Bryson, predsednik uprave družbe HBK, 
• Jens Wiegand, tehnični direktor HBK in član nadzornega odbora Blueberryja, 
• Sonja Šmuc, izvršna direktorica Blueberryja. 

Govorci so izpostavili enega največjih izzivov v svetu merilnih sistemov doslej: različni merilni  inštrumenti med seboj niso kompatibilni. To v praksi pomeni resno oviro za pospešene raziskave  in razvoj, kjer programerji in inženirji izgubljajo ure, včasih tudi tedne in mesece, da med seboj  povežejo merilne naprave in s tem podatke.  

Povedano drugače, Blueberry bo ponudil svojim strankam to, kar vedno bolj  potrebujejo: interoperabilnost med različnimi napravami in sistemi, v prihodnosti  pa tudi standardizirano okolje za razvoj programske opreme. To predstavlja pomemben  prispevek obeh podjetij k bolj učinkoviti in trajnostni uporabi časa številnih strokovnjakov, kar  bo pospešilo številne pionirske inovacije, ki nastajajo na inštitutih in razvojnih oddelkih po vsem  svetu - od samovozečih avtomobilov in raziskovanja vesolja do zelenih energij in ohranjanja  narave. 

Na razvoju interoperabilnih rešitev Blueberry trenutno že delajo najboljši razvijalci obeh  podjetij, v kratkem pa se jim bodo pridružili še inženirji, ki bodo zaposleni izključno na  Blueberryju. Ti bodo skrbeli za nadaljnji razvoj platform in vzdrževanje standarda. Blueberry je  tako odprt za nove kadrovske okrepitve - programerje, elektronike, strojnike itd., ki  bi radi prispevali k svetu, ki ga poganjajo odprte inovacije in reševali resnične izzive  našega časa.  


Celotno predstavitev novinarske konference najdete na naslednji povezavi: https://blueberrydaq.com/blueberry-press-conference-may-2022.pdf

Za vsa vprašanja smo na voljo na: pr@dewesoft.com

PR: Dewesoft