V letu, ki ga je zaznamovala negotovost, je Hyundai konsistentno izboljševal svoj položaj v Evropi. Z dobrimi prodajnimi rezultati je presegel ovire v panogi in leto 2022 v Evropi zaključil z impresivnimi številkami.

• Hyundai je v 2022 na evropskem trgu prodal 518.566 avtomobilov in dosegel rekorden, 4,6-odstotni tržni delež
• V primerjavi s prejšnjim letom je bilo v Evropi prodanih kar za 19 odstotkov več električnih vozil
• Rekordne prodajne številke je Hyundai dosegel v Španiji, Franciji in v Veliki Britaniji

Prodali so kar 518,566 vozil, kar je 0,5 odstotka več kot leto pred tem. Tako se Hyundai v 2022 ponaša s 4,6-odstotnim tržnim deležem v Evropi.
Za primerjavo: Hyundai je leta 2022 po vsem svetu prodal 3,94 milijona vozil, kar je 1,4 odstotka več kot leto prej. Podjetje, ki svoj razvoj v veliki meri posveča elektrifikaciji, je zabeležilo tudi 19-odstotno povečanje prodaje vozil z ničelnimi emisijami.
»Leto 2022 je bilo polno izzivov in pa tudi leto velikih dosežkov,« je povedal Michael Cole, predsednik Hyundai Motor Evrope. »Prepričan sem, da nas bo zagon, ki smo ga pridobili v letu 2022, predvsem na področju elektrifikacije in brez emisijskih vozil ponesel v leto 2023 in dlje. Hyundaijev cilj je prodati 4,32 milijona vozil na tujih tržiščih.

  • Predstavitve izdelkov za leto 2023
    V letu 2023 bo Hyundai predstavil veliko novih in prenovljenih modelov. Ena takšnih predstavitev bo nedavno razkrita druga generacija družine KONA na čelu s povsem novim modelom KONA Electric. Drzen in dinamičen SUV mestnega značaja bo v celotno paleto KONA vnesel tehnološko zasnovan dizajn. Štiri različice modela KONA bodo imele edinstven slog in vozniško izkušnjo, vendar enako univerzalno arhitekturo. Z različicami EV, ICE, HEV in N Line bo povsem nova KONA kupcem omogočila novo, prav posebno dimenzijo doživetja vožnje.
    Poleg povsem nove KONE se bo Hyundaijevi paleti vozil pridružilo še visokozmogljivo vozilo IONIQ 5 N, ki bo predvidoma predstavljeno leta 2023. Z omenjenim modelom bo Hyundai pod blagovno znamko N lansiral svoje prvo električno vozilo, kar predstavlja konkreten korak na poti k elektrifikaciji visokozmogljivih električnih modelov.

  • GALERIJA

VIR: Hyundai