Če vam je bila ura Huawei Watch GT 3 všeč, vendar bi si želeli, da bi imela obliko, ki bi bila bolj podobna elegantni, vrhunski uri, potem je WATCH GT 3 Pro pravi model za vas.

Programska oprema deluje na sistemu Harmony OS, na voljo pa je v dveh velikostih. Večja s 46 mm ima ohišje iz titana, manjša s 43 mm pa iz nanokristalne keramike. Pri prvi lahko izbirate med paščkoma iz kovine ali kavčuka, pri keramični pa med usnjenim ali keramičnim.

Skok v zgodovino
Huawei je zgled za pametne ure Huawei Watch GT našel v avtomobilski industriji. Oznaka GT oziroma "Grand Tourer", se nanaša na visoko zmogljive športne avtomobile, njihovo osupljivo dinamiko in izjemno vzdržljivost. Vse to je bil tudi navdih inženirjev pri ustvarjanju ur serije Watch GT.
Od leta 2018 je Huawei predstavil številne pametne ure GT, Huawei Watch GT, GT 2, GT 2e in GT 2 Pro. Ob vsaki novi generaciji so premaknili meje naprej, nadgradili oblikovno zasnovo in vgradili trpežnejše materiale, kot so safirno steklo, nerjaveče jeklo in keramika. Vsakič je bila nadgrajena tudi sposobnost spremljanja aktivnosti in zdravja, a to ni vplivalo na avtonomijo baterije.
Oblika in dizajn
Ob prvem pogledu na manjši in v celoti keramični model ne moremo mimo dejstva, da bela mojstrovina spominja na ikonično Chanelko. Kot že omenjeno sta Huawei GT 3 Pro na voljo v velikostih 46 mm in 43 mm, tako kot GT 3, pri čemer je ohišje 46-milimetrske različice zavito v lahek titan, medtem ko je manjša s 43 mm Pro v keramičnem ohišju z zlatim okvirjem iz nerjavečega jekla. Oba modela ponujata zaslon iz safirnega stekla, ki nudi dodatno zaščito.
Manjša različica je vpadljivejša in podobne pametne ure še res nismo videli, je pa primerna za tiste z nekoliko elegantnejšimi zapestji. Kar zadeva pasove, se lahko odločite za usnjenega, kovinskega ali fluoroelastomerskega, ki da uri nekoliko bolj športen videz.
Zaslon
Kar tiče zaslona, Huawei ni odstopil od ločljivosti in velikosti, ki smo ju vajeni na urah GT 3. Večja projka ima 1,43-palčni zaslon AMOLED na dotik 466 x 466, manjša pa 1,32-palčnega prav tako AMOLED. Izgleda, da sta to ena izmed najboljših zaslonov pametnih ur, ki jih predstavlja Huawei, saj je izkušnja znova prepričljiva pri obeh modelih.
Huawei je ohranil fizični gumb in otipno krono ure, ki ju je predstavil že na Huawei Watch 3 in je vsekakor dobrodošel. Pomembna sprememba oblikovanja pa je, da se je Huawei odločil povečati oceno vodoodpornosti in je oba modela Pro naredil primerna za prosto potapljanje do 30 metrov. Če se torej želite potopiti, potem je to ura, s katero lahko to naredite.

Različne funkcije pametne ure
Ni presenetljivo, da Watch GT 3 Pro ne odstopa preveč od GT 3. Deluje na Harmony OS, ki prinaša razcvet uporabniškega vmesnika in funkcije, kot je vgrajena trgovina z aplikacijami. Nudi več kot 100 športnih načinov ter podporo za dvopasovni satelitski sistem GNSS, ki je na voljo na GT Runnerju za izboljšano natančnost sledenja na prostem.

Na voljo so spremljanje srčnega utripa in kisika v krvi, spremljanje menstrualnega ciklusa in funkcije aktivnosti, kot je Huaweijeva detelja zdravega življenja, ki vas recimo opomni, da pijte več vode.

Golfisti bodo navdušeni nad knjižnico z več kot 300 igrišči za pomoč pri sledenju igre, na voljo pa so tudi merjenje razpona v realnem času GPS, meritve hitrosti vetra in vpogledi v poti. V načinu prostega potapljanja so na voljo posebni zasloni za ogled podatkov o vzponu, hitrosti in trajanju potopa skupaj z opomniki o varnosti potopa.

Na zaslonu pametne ure si lahko ogledate obvestila, prenašate aplikacije, plačujete prek NFC-ja, upravljate glasbo, sprejemate klice preko funkcije bluetooth in uporabljate uro kot daljinski upravljalnik za kamero na vašem pametnem telefonu.
Zanimivo je, da bo ura podpirala merjenje EKG, ki je sicer že na voljo v kitajski različici GT 3 Pro. Ta funkcija omogoča 30-sekundne meritve za pomoč pri opazovanju atrijske fibrilacije in togosti arterij. Čeprav funkcija še ni odobrena v Evropi, je rečeno, da namerava Huawei to odobritev pridobiti še letos.
Huawei se tudi pri novem modelu drži enake ravni življenjske dobe baterije. Če se torej odločite za večjo različico, vam ta omogoča do 14 dni življenjske dobe baterije, pri različici 43 mm pa je ta doba 7 dni. Dobrodošla je tudi podpora za hitrejše polnjenje, ki zagotovi 25 % napolnjenost že po 10-minutnem polnjenju in doseže 100 % napolnjenost v 85 minutah.

PR: Sidera