Iz česa so narejene sladke sanje

Iz česa so narejene sladke sanje
Spanje je pomembno kot zrak, ki ga dihamo, saj vpliva na to, kako živimo in kako zdravi smo. A kljub zavedanju o njegovem pomenu vse pogosteje prevzemamo nekatere nezdrave navade. Na primer, da tik pred zasluženim počitkom gledamo v zaslone mobilnih naprav.
Po podatkih Svetovnega gospodarskega foruma skoraj 62 odstotkov odraslih po vsem svetu poroča o pomanjkanju kakovostnega spanca. Čeprav je ta težava pogosta, se večina ne zaveda, kako velik vpliv na naše zdravje ima lahko spanje, zlasti ko gre za dolgoročne težave, ki vplivajo na srce, imunski sistem, duševno zdravje in drugo.
Za izboljšanje nečesa, kar zahteva, da se sprostite, in zavestno izgubiti nadzor, je nujno zanašanje na vire, ki presegajo lastno voljo. Težava je, da številni posamezniki nimajo opreme, ki bi jim pomagala razumeti, kaj lahko storijo za izboljšanje spanja. Da bi premostili nastalo vrzel in izboljšali dostopnost, so tehnološka podjetja, kot je Huawei, povečala naložbe v razvoj in uvedla funkcije spremljanja in analize spanja v nosljive naprave.

Edinstvene rešitve za spanje za edinstvene posameznike
Spanje je tako edinstveno, kot je edinstvena identiteta. Zaradi tega je težko najti univerzalno rešitev za izboljšanje spanja, ki bi hkrati koristila delavcu v nočni izmeni in zaposlenemu staršu. To obenem pomeni, da smo deležni osebnega razumevanja spalnih ciklov in navad.
Kot zelo koristni pripomočki so se izkazale pametne ure, saj omogočajo edinstven dostop do tehnologij spremljanja spanja. Številne so sicer sposobne zaznati različne faze (lahki spanec, spanec REM, globoki spanec), a najnovejše Huaweijeve gredo v natančnosti še dlje, da bi zagotovile najbolj prilagojeno izkušnjo sledenja.
Če se sprašujete, ali se med spanjem premetavate in obračate, ali pa se soočate z dnevno zaspanostjo in se sprašujete, ali dovolj globoko spite, vam lahko inteligentne analize ure pomagajo odpraviti skrbi. Pri tem se izkaže tehnologija sledenja in analize spanja Huawei TruSleep 3.0 vgrajena v pametno uro Huawei Watch GT 4. Po njeni zaslugi ura zazna celo najmanjše gibe, ki jih združi z zaznavanjem razlik v srčnem utripu optičnega tipala, nad delovanjem katerega bdi tehnologija TreSeen 5.5+, da bi natančneje prepoznala fazo spanja, v kateri ste.

Orodje za odličen nočni počitek
Ni nujno, da je spanje vedno zapleteno. Funkcija spremljanja spanja v uri Huawei Watch GT 4 poskrbi za različne vidike spanja, vključno s trenutkom prebujanja, ter je obenem povezana z drugimi funkcijami pametne ure, s čimer je zagotovljen miren počitek, med katerim vas nič ne bo presenetilo. Nastavite lahko celo opomnike, da vas ura obvesti, kdaj je čas za spanje, brez potrebe po neprestanem preverjanju točnega časa in nastavljanja budilke.
Kljub obsežnosti algoritma za sledenje spanju je njegov vmesnik poenostavljen in preprost za uporabo. Namesto da bi zaslon preplavil s številnimi suhoparnimi številkami, prikaže oceno kakovosti spanja in priporočila, kako ga izboljšati. To stori tako, da zbere fiziološke podatke in inteligentno oceni ukrepe, ki jih morate sprejeti za izboljšanje spanja.

Kako dobro dihanje vpliva na spanje
Številne pametne ure izpuščajo pomen dihanja. Zlasti med spanjem. Ko zaspimo, začnemo dihati počasneje kot običajno, številke hitrosti dihanja pa se lahko razlikujejo tudi med različnimi fazami spanja. V nekaterih primerih lahko pride do motenj ali nepravilnosti, ki se lahko razvijejo neopaženo ter vplivajo na splošno počutje in kakovost spanja.
Ena redkih pametnih ur, ki ponuja možnost merjenja pravilnosti dihanja, je nova Huawei Watch GT. V nabor dodaja funkcijo zavedanja dihanja med spanjem, ki spremlja in oceni kakovost pravilnega dihanja na intervalu med nizko in visoko. Čeprav je pojasnjeno, da ure ne morete uporabljati kot medicinski pripomoček, lahko nabor funkcij pomaga bolje razumeti splošno zdravje dihanja in kakovost spanja ter celo poiskati strokovno pomoč.
Nova pametna ura Huawei Watch GT 4 Pro deluje v povezavi z vsemi telefoni z operacijskim sistemom iOS in Android. A najbolje v partnerstvu s telefoni Huawei, kot je na primer izredni Huawei P60 Pro.

Za več informacij obiščite spletno stran: https://consumer.huawei.com/si/

VIR: Sidera