To pomlad je tehnološka znamka HONOR objavila svoje prvo poročilo o napredku na področju varstva okolja, družbene odgovornosti in upravljanja (ESG) ter se v skladu s tem zavezala k zmanjšanju svojega vpliva na okolje.

[Ljubljana, 13. september 2023] To pomlad je tehnološka znamka HONOR objavila svoje prvo poročilo o napredku na področju varstva okolja, družbene odgovornosti in upravljanja (ESG) ter se v skladu s tem zavezala k zmanjšanju svojega vpliva na okolje. V oblikovanje svojih izdelkov so uvedli koncept krožnega gospodarstva, obenem pa nenehno ocenjujejo in optimizirajo svoj ogljični odtis z uporabo najbolj trajnostnih tako materialov kot proizvodnih procesov. Cilj je v prvi vrsti razvoj tehnologije, ki lahko pričara boljši svet, z nedavno predstavljenim konceptom mobilnika in torbice v enem HONOR V Purse na berlinskem sejmu IFA pa imajo enkratno priložnost, da to tudi dosežejo.

92 milijonov ton oblačil konča na odlagališčih, HONOR našel bolj trajnostno rešitev

V zadnjih letih je postalo jasno, kako hitro moda vpliva na okolje – od 100 milijard proizvedenih oblačil vsako leto jih kar 92 milijonov ton konča na odlagališčih. Na podlagi tega dejstva je HONOR oblikoval neskončno prilagodljive AOD (vedno vklopljene) zaslone za mobilnik v torbici HONOR V Purse, kar pomeni, da uporabnikom ni več treba kupovati torbic za različne kombinacije. HONOR V Purse preklopni pametni telefon spremeni v novo modno izjavo z zamenljivimi trakci za prilagajanje različnim stilom, razpoloženjem in oblekam. Na ta način lahko ta koncept pomaga ekološko ozaveščenim potrošnikom zmanjšati porabo hitre mode in, kar je še pomembneje, svetu mode pomaga sprejeti nove tehnologije, da bi potrošnike spodbudili, da kupujejo manj in uporabljajo dlje.

Vsi materiali, uporabljeni pri izdelavi paščkov HONOR V Purse, prihajajo iz trajnostnih virov, kot je vegansko usnje. Velik poudarek je tudi na vzdržljivosti mobilnika HONOR V Purse – zložiti ga je mogoče več kot 400 tisočkrat in uporabljati več let.

HONOR V Purse, ki ga navdihuje skandinavski življenjski trend minimalizma, je vse, kar potrebujete, v eni napravi - od denarnice do fotoaparata, zdaj celo torbice, saj ponuja koncept, ki omogoča poenostavitev življenja.

Nova fizično-digitalna prihodnost mode

Svet, kot ga poznamo, se spreminja, saj konvergenca novih tehnologij vedno bolj vpliva na spremembe življenjskega sloga. Koncept HONOR V Purse je raziskovanje, kako lahko nove tehnologije in ideje temeljito spremenijo vsakdanje interakcije, hkrati pa spreminjajo prihodnost mode.

Z drugimi besedami, HONOR V Purse predstavlja digitalizacijo mode ter odpira neomejene možnosti za ponovno odkrivanje s pritiskom na gumb. S tehnologijo AOD lahko uporabniki ustvarijo prilagojene dodatke po meri, ki odražajo njihov slog, osebnost in najnovejše trende, ne da bi morali kupiti novo fizično oprijemljivo blago. S konceptom HONOR V Purse so na HONOR-ju dokazali, da je lahko razvoj inovativne tehnologije ključen za ustvarjanje bolj trajnostne modne industrije.
###

O podjetju HONOR 
HONOR je vodilni svetovni ponudnik pametnih naprav. Njegov namen je postati globlna ikonična tehnološka blagovna znamka ter s svojimi zmogljivimi izdelki in storitvami ustvariti nov inteligentni svet za vsakogar. Z neomajno osredotočenostjo na raziskave in razvoj si prizadeva za razvoj tehnologije, ki ljudem po vsem svetu omogoča, da gredo dlje ter daje svobodo, da dosežejo in naredijo več. HONOR ponuja vrsto visokokakovostnih pametnih telefonov, tabličnih računalnikov, prenosnih računalnikov in nosljivih naprav, ki ustrezajo vsakemu proračunu ter s svojo ponudbo inovativnih, vrhunskih in zanesljivih izdelkov ljudem omogoča, da postanejo boljša različica samih sebe.

VIR: Futura DDB