Gospodarska zbornica Slovenije (GZS), ki je lastnica nagrade Netko, in Register.si kot skrbnik slovenske nacionalne domene .si, sta danes podelila nagrade Netko za najboljše spletne strani s končnico .si. Nagrado za Naj agencijo je prejela ekipa Spletna postaja, za Naj projekt pa spletna stran slovenija-transplant.si v izvedbi agencije Numo.

Ljubljana, 28. marec 2024 - Gospodarska zbornica Slovenije (GZS), ki je lastnica nagrade Netko, in Register.si kot skrbnik slovenske nacionalne domene .si, sta danes podelila nagrade Netko za najboljše spletne strani s končnico .si. Nagrado za Naj agencijo je prejela ekipa Spletna postaja, za Naj projekt pa spletna stran slovenija-transplant.si v izvedbi agencije Numo. 


Tekmovanje Netko je namenjeno današnjim digitalcem, ki delajo, živijo in ustvarjajo na spletu. Z nagrado podpiramo domače spletne projekte, razvoj, ustvarjalnost in domiselnost ustvarjalcev ter hkrati spodbujamo uporabo nacionalne domene .si.
 
Letošnja rdeča nit tekmovanja Netko je bila ozaveščanje splošne in strokovne javnosti o vključenosti žensk na področju kibernetske varnosti. V ospredju je bila pobuda za zavzemanje za krepitev skupnosti kibernetskih strokovnjakinj, njihovo opolnomočenje in spodbujanje mladih, zlasti deklet, k odločitvi za kariero v kibernetski varnosti.
 
Podelitve so se udeležile tudi predstavnice slovenske sekcije evropske pobude Ženske v kibernetski varnosti. Nagrado za Naj agencijo ekipi Spletna postaja in za Naj projekt, spletni strani slovenija-transplant.si v izvedbi agencije Numo je zmagovalcem izročila Maja Horvat, vodja projektov na nacionalnem kibernetskem centru SI-CERT in predstavnica pobude Women4cyber.si.
 
"Na GZS in v Združenju za informatiko in telekomunikacije smo soustvarjalci nagrade Netko, ki je pomembna nagrada v slovenskem prostoru.  Ker spodbuja domače spletne projekte, ki ponazarjajo inovativnost, zmožnosti digitalnih tehnologij, sodobno uporabniško izkušnjo ter nove poslovne modele in digitalne storitve , ki so ključni elementi digitalne preobrazbe. Letošnja rdeča nit je bila še posebej aktualna, saj smo v združenju s pobudo naše Sekcije za kibernetsko varnost  leta 2023 podprli ustanovitev fundacije Women4cyber.si, ki igra pomembno vlogo pri spodbujanju zaposlovanja žensk v kibernetski varnosti. Iskrene čestitke vsem nagrajencem, naj bodo vaši projekti kažipot sodobnega digitalnega in trajnostnega preboja Slovenije," je ob tej priložnosti poudaril Nenad Šutanovac, direktor GZS - Združenja za informatiko in telekomunikacije.
 
Netko nagrajenci 2024:
Naj spletna stran za družbeno odgovornost   
1. polnizagona.si
2. greengroupinitiative.si
3. zivalinisodarilo.si

   
Naj spletna stran javne ali nevladne organizacije   
1. slovenija-transplant.si
2. ohs.si
3. zotks.si

   
Naj spletna stran za turizem, dogodke ali prosti čas   
1. olimpijskicenter-nm.si
2. tvambienti.si
3. ohs.si

   
Naj predstavitev produkta ali storitve   
1. lab.labcore.si
2. flora.barcaffe.si
2. ouroboros.si
3. skleni.triglav.si/TriglavSkodeFnol

   
Naj predstavitev podjetja ali startupa   
1. barcaffe.si
2. labcore.si
3. aristotel.si

   
Naj spletna trgovina   
1. trgovinaika.si
2. medex.si
3. e-mepoganja.si

   
Naj spletna stran za otroke in mladino   
1. zotks.si
2. solskimuzej.si
3. yuno.si
   
Naj spletna stran izobraževalnih in znanstvenih organizacij   
1. lab.labcore.si
2. ouroboros.si
3. zotks.si

VIR: GZS