napovednik dogodkov




Zaradi neobvladljive koronske situacije, ki je prizadejala naš kulturni sektor in močno okrnila sredstva, GT22 (s Transnacionalno Gverilsko Umetniško Šolo in Ambasado Svetlane Makarovič) potrebuje vašo finančno pomoč za kritje tekočih zvišanih stroškov ter razvoj začrtanega kulturno-umetniškega programa.

Upamo na Vaš odziv, pomoč ter nove kontakte.

Omogočite nam nadaljnjo ustvarjalnost, vzpostavljanje novih medgeneracijskih mostov, ki jih gradimo že od 2013 v solidarno razvijajočem dialogu z družbo.

Donirate lahko na: "SI56 0400 1004 8616 292", naziv "Ustanova Fundacija Sonda", sklicno številko "0007", namen "donacija za GT22" in javite ali želite biti javno objavljeni kot donator_ica GT22."

Hvala!Glasbeni cikel
Razsrediščenja #6
1. Marko Jenič – violina, Nina Farič – elektronika, Izidor Leitinger – trobenta
2. Aleš Zorec – tolkala, Jure Praper – kitara, Andrej Kobal – Granurise

Sreda, 9. februar ob 20. uri // IntimniOder.GT22



Cikel Razsrediščenja stremi k spodbujanju glasbenega dogajanja v lokalnih prostorih in povezovanju le-teh z geografsko širšo sceno. Skupni imenovalec vseh sodelujočih je brezkompromisni spust v eksperimentalne poizkuse in iskanje novih glasbenih vsebin, tem in oblik.

Programski vodja mariborskih Razsrediščenj je Igor Bezget. Nastaja v produkciji Zavoda Sploh in soprodukciji z GT22.

Več na: https://gt22.si/razsrediscenja-6/
Film in Maribor
Kratki filmi za otroke in odrasle ob kulturnem prazniku
Torek, 8. februar:
Ob 16. uri in 17.30 v Mestnem kinu Domžale. Vstopnine ni.
Ob 17. uri in 18. uri v Mestnem kinu Ptuj. Vstopnine ni.
Ob 18. in 19. uri v Kulturnem domu Krško. Vstopnine ni.

Jutrišnji kulturni praznik obeležujemo s programoma kratkih filmov za odrasle in otroke (5+) v okviru konzorcija Film in Maribor in v sodelovanju s kolegi ter kolegicami iz Art kino mreže Slovenije. Programa, ki smo jih sestavili v Društvu za razvoj filmske kulture DRFK, Film Factoryju, Pekarni Magdalenske mreže, Zavodu MARS Maribor in Društvo Mitra, bodo predvajali v Mestnem kinu Domžale (ob 16. uri), v Mestnem kinu Ptuj (ob 17. uri) in v Kulturnem domu Krško (ob 17. uri).

Več o programu za otroke: https://www.filminmaribor.com/event/program-kratkih-filmov-konzorcija-film-in-maribor-2021/

Več o programu za odrasle: https://www.filminmaribor.com/event/program-kratkih-filmov-za-odrasle/
PCT
××××××××

V skladu z odloki vlade je udeležba na kulturnih dogodkih dovoljena osebam z negativnim testom na covid-19, cepljenim ali prebolevnikom. Za otroke to pravilo ne velja. Upoštevati moramo priporočila glede vzdrževanja medosebne razdalje, pravilnega nošenja maske, higiene rok in higiene kašlja.Razstave > Avla.GT22 I Na ogled do 11. marca.
Razstava plakatov Strpnost/Toleranca
> Več na: https://gt22.si/razstava-plakatov-toleranca/

> Ulična galerija MB I Židovska ulica I 2021 #12 I Na ogled do 19. februarja.
son:DA _ novo/new
> Več na: https://gt22.si/sonda-_-novo-new/Poslušalnica
Maribor Is The Future
> Marku Breclju v spomin: https://gt22.si/maribor-future-marko-brecelj/

Radio MARŠ:
> http://radiomars.si/

Radio Maribor:
> https://www.rtvslo.si/radiomaribor/

Radio Študent:
> https://radiostudent.si/V centru mesta, na Glavnem trgu 22, se nahajajo prostori, v velikosti 1000 kvadratnih metrov, ki jih je družina Oset-Puppis v začetku leta 2013 mecensko ponudila v uporabo Ustanovi Fundaciji Sonda. Začela se je graditi umetniška skupnost in izobraževalni laboratorij, ki ga trenutno sestavljajo Društvo za razvoj filmske kulture, fotografska platforma MišnicaGT22, Kud Moment, Fotografski muzej Modrinjak, YoureupRadio, EX-garaža, Zavod Razvoj, Zavod Kultivacija, Woodster, Center grafičnih umetnosti, Ustanova Fundacija Sonda ter vedno novi kolektivi, ekipe, posameznice in posamezniki.

Delovni čas: eno uro pred dogodki in v času dogodkov.

PR: GT 22