Na podlagi 75. člena Zakona o lokalnih volitvah, v zvezi z določbo 81. člena Zakona o volitvah v državni zbor, volivci, ki so v priporu, zavodu za prestajanje kazni, v bolnišnici ali v socialnovarstvenem zavodu za institucionalno varstvo

Na podlagi 75. člena Zakona o lokalnih volitvah, v zvezi z določbo 81. člena Zakona o volitvah v državni zbor, volivci, ki so v priporu, zavodu za prestajanje kazni, v bolnišnici ali v socialnovarstvenem zavodu za institucionalno varstvo in želijo glasovati po pošti na območju Republike Slovenije, to sporočijo Občinski volilni komisiji Občine Šentrupert.
Na enak način lahko glasujejo tudi invalidi, če predložijo odločbo pristojnega organa o priznanju statusa invalida. Invalidi lahko glasujejo po pošti tudi stalno, če to sporočijo Državni volilni komisiji in predložijo odločbo pristojnega organa o priznanju statusa invalida. Obvestilo invalida o stalnem glasovanju po pošti velja do preklica.
Volivec, ki uveljavlja pravico glasovanja po pošti, mora najpozneje 10 (deset) dni pred dnem glasovanja, to je do vključno srede, 9. 11. 2022, poslati Občinski volilni komisiji Občine Šentrupert zahtevek za ta način glasovanja. V zahtevku mora navesti svoje osebne podatke ter naslov, na katerega naj mu volilna komisija pošlje volilno gradivo. Obrazec je v priponki.
Izpolnjen in podpisan obrazec lahko volivec posreduje osebno ali po pošti na naslov: Občina Šentrupert, Občinska volilna komisija, Šentrupert 5, 8232 Šentrupert.
Dokumenti, priloge
03_obrazec_glasovanje_posta

PR: Občina Šentrupert